Moja lekcja

 0    106 fiszek    lenaitosia
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
seler
rozpocznij naukę
le céleri
ogórek
rozpocznij naukę
le concombre
kapusta
rozpocznij naukę
le chou
kalafior
rozpocznij naukę
le chou-fleur
patelnia
rozpocznij naukę
la poêle
smażyć
rozpocznij naukę
frire
fasolka
rozpocznij naukę
le haricot
szpinak
rozpocznij naukę
l'épinard (m)
cebula
rozpocznij naukę
l'oignon (m)
pietruszka
rozpocznij naukę
le persil
sałata
rozpocznij naukę
la laitue
papryka
rozpocznij naukę
le poivron
por
rozpocznij naukę
le poireau
cukinia
rozpocznij naukę
la courgette
brokuł
rozpocznij naukę
le brocoli
banan
rozpocznij naukę
la banane
gruszka
rozpocznij naukę
la poire
obierać
rozpocznij naukę
éplucher
piec
rozpocznij naukę
rôtir
jagoda
rozpocznij naukę
la baie
borówka
rozpocznij naukę
la myrtille
porzeczka
rozpocznij naukę
la groseille
arbuz
rozpocznij naukę
la pastèque
winogrono
rozpocznij naukę
le raisin
morela
rozpocznij naukę
l'abricot
brzoskwinia
rozpocznij naukę
la pêche
śliwka
rozpocznij naukę
la prune
wiśnia
rozpocznij naukę
la cerise acide
kroić
rozpocznij naukę
couper
mieszać
rozpocznij naukę
mélanger
dodawać
rozpocznij naukę
ajouter
solić
rozpocznij naukę
saler
słodzić
rozpocznij naukę
sucrer
masło
rozpocznij naukę
le beurre
jogurt
rozpocznij naukę
le yaourt
mięso
rozpocznij naukę
la viande
czosnek
rozpocznij naukę
l'ail (m)
makaron
rozpocznij naukę
des pâtes
ryż
rozpocznij naukę
le riz
oliwa z oliwek
rozpocznij naukę
l'huile d'olive
widelec
rozpocznij naukę
la fourchette
nóż
rozpocznij naukę
le couteau
łyżka
rozpocznij naukę
la cuillère
talerz
rozpocznij naukę
l'assiette
miska
rozpocznij naukę
le bol
kubek
rozpocznij naukę
le mug
nakładać
rozpocznij naukę
mettre
przygotowywać
rozpocznij naukę
préparer
gnieść ciasto
rozpocznij naukę
pétrir la pâte
rozpuszczać
rozpocznij naukę
fondre
siekać
rozpocznij naukę
hacher
ubijać jajka
rozpocznij naukę
battre les oeufs
ubijać śmietanę
rozpocznij naukę
fouetter la crème
wlewać
rozpocznij naukę
verser
słodki
rozpocznij naukę
doux
słony
rozpocznij naukę
salé
ostre jedzenie
rozpocznij naukę
nourriture épicée
kwaśny
rozpocznij naukę
aigre
kwaśny
rozpocznij naukę
acide
świeży
rozpocznij naukę
frais
tłusty
rozpocznij naukę
gras
przeterminowany
rozpocznij naukę
expiré
smaczny
rozpocznij naukę
délicieux
twardy
rozpocznij naukę
dur
dojrzały (owoc)
rozpocznij naukę
mûre (fruit)
miękki
rozpocznij naukę
mou
kruchy
rozpocznij naukę
friable
chrupiący
rozpocznij naukę
croustillant
szybko
rozpocznij naukę
vite, rapidement
wolno
rozpocznij naukę
lentement
dokładnie
rozpocznij naukę
exactement
równomiernie
rozpocznij naukę
uniformément
starannie
rozpocznij naukę
soigneusement
zazwyczaj
rozpocznij naukę
d'habitude
zawsze
rozpocznij naukę
toujours
często
rozpocznij naukę
souvent
okazjonalnie
rozpocznij naukę
parfois
czasem
rozpocznij naukę
quelquefois
drób
rozpocznij naukę
la volaille
indyk
rozpocznij naukę
la dinde
wołowina
rozpocznij naukę
le bœuf
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
kotlet
rozpocznij naukę
la côtelette
cielęcina
rozpocznij naukę
le veau
baranina
rozpocznij naukę
le mouton
królik
rozpocznij naukę
le lapin
kaczka
rozpocznij naukę
le canard
polędwica z kurczaka
rozpocznij naukę
filet de poulet
tuńczyk
rozpocznij naukę
thon
dorsz
rozpocznij naukę
morue
pstrąg
rozpocznij naukę
la truite
karp
rozpocznij naukę
la carpe
śledź
rozpocznij naukę
le hareng
woda gazowana
rozpocznij naukę
eau pétillante
krewetka
rozpocznij naukę
la crevette
ośmiornica
rozpocznij naukę
le poulpe
ostryga
rozpocznij naukę
l'huître
pieprz
rozpocznij naukę
le poivre
burak
rozpocznij naukę
la betterave
miód
rozpocznij naukę
le miel
marynować mięso
rozpocznij naukę
faire mariner la viande
soczysty
rozpocznij naukę
juteux
przepyszny
rozpocznij naukę
Savoureux
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
poulet rôti
smażony
rozpocznij naukę
frit
gotowany
rozpocznij naukę
cuit

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.