Pytanie |
Odpowiedź |
rozpocznij naukę
|
|
koktajlówka wypełniona lodem, shake: 40ml brandy, 20ml kahlua, 20ml śmietanka, przelać i posypać kawą
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
wysoka Ikea na lodzie z 1/8 pomarańczy, 40ml olmeca blanco, zalać do końca sokiem pomarańczowym, wlać ok 30ml syropu grenadyna
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
niska Ikea na lodzie, przetrzeć zeszem pomarańczy krawędź szkła, shake: 40ml Jim Beam, 40ml sour, 10ml sweet, dash Angostura
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
niska Ikea z plastrem cytryny, shake: 40ml wyborowa, 40ml sour, 10ml sweet, dash Angostura
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
wysoka Ikea na lodzie z plastrem cytryny, wlać do połowy szkła cola pet, shake: 20ml olmeca blanco, 20ml wyborowa, 20ml triple sec, 20ml gordons, 20ml bacardi bianca, 40ml sour, 10ml sweet, przelać powoli tworząc warstwy
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
wysoka Ikea na lodzie z plastrem limonki/cytryny, shake: 40ml jagermaister, 20ml likier brzoskwiniowy, 40ml sour, zalać do końca colą
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
niska Ikea na lodzie przetrzeć zestem z pomarańczy krawędź szkła, lać i stirować: 20ml gordona, 20ml campari, 20ml martini Bianco
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
wysoka Ikea na lodzie z ćwiartką wyciśniętej pomarańczy, lać: 80ml prosecco, 50ml aperol, 10ml woda gazowana
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
szampanówka z jedna kostką lodu i zestem pomarańczy w środku, shake: 40ml gordona, 30ml sour, 30ml sweet, przelać shake i top prosecco
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
wysoka Ikea na lodzie z połówką limonki wciśnięta do szkła, lać: 40ml bacardi oro i do końca colą
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
koktajlówka wypełnić lodem do schłodzenia, shake: 40ml bacardi bianca, 30ml sok limonka, 10ml sweet, przelać i dodać plaster limonki
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
niska Ikea na lodzie, lać: 30ml dewars, 20ml amaretto
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
niska Ikea na lodzie, shake: 40ml sambuca 20ml Baileys
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
niska Ikea z 1/8 pomarańczy, shake: 40ml malibu, 20ml śmietanki, 10ml mleko, przelać shake i posypać kawą
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
shake: 20ml malibu, 20ml Baileys, 20 ml kahlua, 10ml wyborowa, 10ml syrop czekoladowy, 10ml mleko, przelać do koktajlówki
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
shake: 40ml gin, 30ml sour, 10ml sweet, przelać do wysokiej Ikei na lodzie z 1/8 cytryny i zalać do końca H20 gaz
|
|
|