Moja lekcja

 0    56 fiszek    alicjasprengel
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
fasolka w sosie pomidorowym
rozpocznij naukę
baked beans
skrzydełka z kurczaka
rozpocznij naukę
chicken wings
jajka sadzone
rozpocznij naukę
fried eggs
Ryba z frytkami
rozpocznij naukę
Fish and chips
klopsiki
rozpocznij naukę
meatballs
omlet
rozpocznij naukę
Omelette
Danie gotowe
rozpocznij naukę
ready meal
jajecznica
rozpocznij naukę
scrambled eggs
zapiekanka
rozpocznij naukę
Casserole
pierogi
rozpocznij naukę
dumplings
tłuczone ziemniaki
rozpocznij naukę
mashed potatoes
sajgonki
rozpocznij naukę
spring rolls
gulasz
rozpocznij naukę
stew
tabliczka
rozpocznij naukę
bar
kiść
rozpocznij naukę
bunch
puszka
rozpocznij naukę
can
pojemnik
rozpocznij naukę
container
słoik
rozpocznij naukę
jar
bochenek
rozpocznij naukę
loaf
puszka
rozpocznij naukę
Tin
posiekany
rozpocznij naukę
chopped
drobno
rozpocznij naukę
finely
bez nabiału
rozpocznij naukę
dairy free
suchy
rozpocznij naukę
dry
tłusty
rozpocznij naukę
fatty
starty
rozpocznij naukę
grated
łagodny
rozpocznij naukę
mild
apetyczny
rozpocznij naukę
mouth watering
zbyt długo gotowany
rozpocznij naukę
overcooked
niedosmażony
rozpocznij naukę
rare
surowy
rozpocznij naukę
raw
wytrawny
rozpocznij naukę
savoury
krojony
rozpocznij naukę
sliced
wędzony
rozpocznij naukę
smoked
smaczny
rozpocznij naukę
tasty
gęsty
rozpocznij naukę
thick
twardy
rozpocznij naukę
tough
niedogotowany
rozpocznij naukę
underdone
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
well done
roztrzepany
rozpocznij naukę
beaten
gumowaty
rozpocznij naukę
chewy
skondensowany
rozpocznij naukę
condensed
z wolnego wybiegu
rozpocznij naukę
free range
świeżo zmielony
rozpocznij naukę
freshly ground
na twardo (o jajku)
rozpocznij naukę
hard-boiled
rozpuszczany
rozpocznij naukę
instant
chudy
rozpocznij naukę
lean
mielony
rozpocznij naukę
minced
odpychający
rozpocznij naukę
off putting
tłusty
rozpocznij naukę
oily
przepyszny
rozpocznij naukę
scrumptious
odtłuszczony
rozpocznij naukę
skimmed
na miękko
rozpocznij naukę
soft boiled
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
miękki, kruchy
rozpocznij naukę
tender
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholemeal

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.