Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
słówka angielski Kkz
słówka angielski Kkz
0
111 fiszek
patrycjamazurkiewicz5
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
piekarz
rozpocznij naukę
a baker
cukiernik
rozpocznij naukę
confectioner
pieczenie
rozpocznij naukę
baking
budyń
rozpocznij naukę
pudding/ custard
wysokiej klasy kuchnia
rozpocznij naukę
haute cusine
książka kucharska (r. ż.)
rozpocznij naukę
cookbook
składniki
rozpocznij naukę
ingredients
narzędzia
rozpocznij naukę
tools
wyposażenie
rozpocznij naukę
equipment
przepis
rozpocznij naukę
a recipe
sito
rozpocznij naukę
sift
rózga/ trzepaczka
rozpocznij naukę
whisk
wałek
rozpocznij naukę
rolling pin
łyżka do mierzenia
rozpocznij naukę
measuring spoon
mierzyć / odmierzać
rozpocznij naukę
measure
piec
rozpocznij naukę
oven
blender
rozpocznij naukę
blender
spiżarnia
rozpocznij naukę
a pantry
czarnuszka
rozpocznij naukę
nigella
forma do pieczenia
rozpocznij naukę
cake tin
forma z wyjmowanym dnem
rozpocznij naukę
springform cake tin
papier do pieczenia
rozpocznij naukę
baking paper / baking sheets
kokulka małe ceramiczne miseczki do zapiekania
rozpocznij naukę
flan tins
kratka do chłodzenia
rozpocznij naukę
cake racks
Foremki dekoracyjne
rozpocznij naukę
Decorative molds
foremki do wycinania ciastek
rozpocznij naukę
biscuit and pastry cutters
randy do pieczenia
rozpocznij naukę
flan rings
Sito do mąki
rozpocznij naukę
sieve
cedzak
rozpocznij naukę
colander
rozdzielacz do jajek
rozpocznij naukę
egg separator
Robot kuchenny
rozpocznij naukę
Food processor
moździeż
rozpocznij naukę
Mortar
misy do mieszania
rozpocznij naukę
mixing bowls
drewniana łyżka
rozpocznij naukę
wooden spoon
plastikowa szpatułka
rozpocznij naukę
plastic spatula
pędzel
rozpocznij naukę
pastry brushes
wałek
rozpocznij naukę
rolling pin
rózga
rozpocznij naukę
rotary whisk
mąka
rozpocznij naukę
flour
cukier
rozpocznij naukę
sugar
jajka
rozpocznij naukę
eggs
substancje słodzące
rozpocznij naukę
sweeteners
środki spulchniające
rozpocznij naukę
raising agents / leaving agents
ciecze
rozpocznij naukę
liquids
środki aromatyczne
rozpocznij naukę
flavorings
uniwersalna mąka
rozpocznij naukę
all purpose flour
mąka bez glutenu
rozpocznij naukę
gluten free flour
mąka Pszenna
rozpocznij naukę
Wheat flour
mąka ryżowa
rozpocznij naukę
rice flour
mąka kukurydziana
rozpocznij naukę
corn flour
mają z proszkiem do pieczenia
rozpocznij naukę
self raising flour
skrobia
rozpocznij naukę
starch flour
cukier puder
rozpocznij naukę
powder sugar / icing sugar
miód
rozpocznij naukę
honey
syrop klonowy
rozpocznij naukę
Maple syrup
ksilitol
rozpocznij naukę
xylitol
jajka z wolnego wybiegu
rozpocznij naukę
free range eggs
żółtko
rozpocznij naukę
yolk
białko
rozpocznij naukę
egg white
jaja z chowu klatkowego
rozpocznij naukę
standard eggs
bio / organiczne jaja
rozpocznij naukę
organic eggs
soda do pieczenia
rozpocznij naukę
baking soda
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
baking powder
drożdże
rozpocznij naukę
yeast
masło
rozpocznij naukę
butter
olej
rozpocznij naukę
oil
margaryna
rozpocznij naukę
margarine
smalec
rozpocznij naukę
lard
olej rzepakowy
rozpocznij naukę
rapeseed oil
woda
rozpocznij naukę
water
mleko
rozpocznij naukę
milk
maślanka
rozpocznij naukę
buttermilk
śmietana
rozpocznij naukę
cream
jogurt
rozpocznij naukę
yoghurt
kwaśna śmietana
rozpocznij naukę
sour cream
przyprawy
rozpocznij naukę
spices
dodatki
rozpocznij naukę
extracts
cynamon
rozpocznij naukę
cinnamon
kardamon
rozpocznij naukę
cardamom
imbir
rozpocznij naukę
ginger
sól
rozpocznij naukę
salt
pieprz
rozpocznij naukę
black pepper
wanilia
rozpocznij naukę
vanilla
mielone ziele angielskie
rozpocznij naukę
ground allspice
ziele angielskie
rozpocznij naukę
allspice
migdały
rozpocznij naukę
almonds
pomarańcza
rozpocznij naukę
an orange
cytrusy
rozpocznij naukę
citrus
orzechy
rozpocznij naukę
nuts
skórka
rozpocznij naukę
peel
skórka pomarańczowa
rozpocznij naukę
Orange peel
kora
rozpocznij naukę
bark
rozwałkować
rozpocznij naukę
roll out / flatten
system miar imperialnych
rozpocznij naukę
imperial measurement system
miara cieczy
rozpocznij naukę
liquid measure / pint liquid
łyżka stołowa
rozpocznij naukę
table spoon
łyżeczka
rozpocznij naukę
a teaspoon
szczypta
rozpocznij naukę
pinch
posypać
rozpocznij naukę
to sprinkle / dash
ciasto o konsystencji śmietany (do naleśników)
rozpocznij naukę
batter
lukier
rozpocznij naukę
frosting
składniki
rozpocznij naukę
ingredients
pojemnik
rozpocznij naukę
container
wyciskać
rozpocznij naukę
to squeeze
kawałek
rozpocznij naukę
slice
surowy
rozpocznij naukę
raw
nasiona
rozpocznij naukę
seeds
surowe ciasto
rozpocznij naukę
dough
zamrażać
rozpocznij naukę
to freeze
witaminy
rozpocznij naukę
vitamins
metoda
rozpocznij naukę
method
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Patrycjamazurkiewicz5.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski dla żeglarzy
wypróbuj za darmo
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności