cooking

 0    35 fiszek    guest3368350
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wołowina
rozpocznij naukę
beef
burger
rozpocznij naukę
burger
rzeźnik
rozpocznij naukę
butcher
pierś z kurczaka
rozpocznij naukę
chicken breasts
szynka
rozpocznij naukę
ham
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
drób
rozpocznij naukę
poultry
polędwica
rozpocznij naukę
sirloin
befsztyk, stek
rozpocznij naukę
steak
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
ryba
rozpocznij naukę
fish
cała ryba
rozpocznij naukę
whole fish
oporzadzona ryba
rozpocznij naukę
dressed fish
filety
rozpocznij naukę
fillets
skorupiak
rozpocznij naukę
shellfish
ikra
rozpocznij naukę
roe
homar
rozpocznij naukę
lobster
ostryga
rozpocznij naukę
oyster
małże
rozpocznij naukę
clams
krewetka
rozpocznij naukę
shrimp
łudka, obrać z łuski
rozpocznij naukę
shuck
gotować
rozpocznij naukę
boil
surowy
rozpocznij naukę
raw
piec
rozpocznij naukę
bake
podawać w skorupach
rozpocznij naukę
serve in shells
mleko
rozpocznij naukę
milk
mleko odtłuszczone
rozpocznij naukę
skim milk
śmietana
rozpocznij naukę
cream
ser topiony
rozpocznij naukę
cream cheese
psuć, zepsuć
rozpocznij naukę
spoil
produkty pasteryzowane
rozpocznij naukę
pasterized products
produkty homogenizowane
rozpocznij naukę
cultured products
skondensowane mleko
rozpocznij naukę
evaporated milk
masło
rozpocznij naukę
butter

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.