Moja lekcja

 0    68 fiszek    guest3502146
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Przybory kuchenne
rozpocznij naukę
Kitchen tools
nóż rzeźniczy
rozpocznij naukę
butcher knife
noże
rozpocznij naukę
knives
nóż stołowy
rozpocznij naukę
bench knife
nóż do chleba
rozpocznij naukę
bread knife
nóż francuski
rozpocznij naukę
French knife
nóż kuchenny
rozpocznij naukę
Kitchen knife
nóż do obierania
rozpocznij naukę
paring knife
widelec
rozpocznij naukę
a fork
stal
rozpocznij naukę
steel
tasak
rozpocznij naukę
cleavers
naczynie
rozpocznij naukę
untensil
dowiedzieć się
rozpocznij naukę
infer about
prostokątne ostrze
rozpocznij naukę
rectangular blade
zakrzywione ostrze
rozpocznij naukę
curved blade
buraczki
rozpocznij naukę
beets
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
homar
rozpocznij naukę
lobster
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wołowina
rozpocznij naukę
beef
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
ośmiornica
rozpocznij naukę
octopus
groch
rozpocznij naukę
pea
mąka
rozpocznij naukę
flour
indyk
rozpocznij naukę
a turkey
brokuł
rozpocznij naukę
broccoli
ogórek
rozpocznij naukę
a cucumber
sałata
rozpocznij naukę
a lettuce
kapusta
rozpocznij naukę
a cabbage
suchar
rozpocznij naukę
biscuit
zetrzyj trochę sera
rozpocznij naukę
grate some cheese
odtłuszczone
rozpocznij naukę
degreased/ skimmed
rzuć
rozpocznij naukę
chew
Dania
rozpocznij naukę
dishes
patelnia
rozpocznij naukę
a frying pan
czajnik
rozpocznij naukę
a kettle
rondel
rozpocznij naukę
a saucepan
sosjerka
rozpocznij naukę
saucer
łagodny
rozpocznij naukę
mild
przepis
rozpocznij naukę
a recipe
zioła
rozpocznij naukę
herbs
zbalansowane
rozpocznij naukę
balanced
dzbanek
rozpocznij naukę
pot
płukanie
rozpocznij naukę
rinse
korzenne warzywa
rozpocznij naukę
root vegetables
bulwy
rozpocznij naukę
tubers
liściaste warzywa
rozpocznij naukę
leafy vegetables
kwiatostanowe warzywo
rozpocznij naukę
inflorescence vegetable
cebulowe warzywa
rozpocznij naukę
bulb vegetables
łodygowe warzywa
rozpocznij naukę
stalk vegetables
przygotowanie
rozpocznij naukę
preparation
przechowywanie
rozpocznij naukę
storage
Odwilż
rozpocznij naukę
Thaw
rozgotować
rozpocznij naukę
overcook
blanszowanie
rozpocznij naukę
blanch
wygląd
rozpocznij naukę
appearance
składniki odżywcze
rozpocznij naukę
nutritional value
błonnik
rozpocznij naukę
fibre/fiber
mrożenie
rozpocznij naukę
freez/ frozen
gotowanie
rozpocznij naukę
cook
ostre
rozpocznij naukę
spicy
niedogotowane
rozpocznij naukę
undercooked
wyciskanie
rozpocznij naukę
squeezing
owoce jagodowe
rozpocznij naukę
berries
surowe
rozpocznij naukę
raw
dodatek
rozpocznij naukę
consider additing
obierać
rozpocznij naukę
to peel
świeże
rozpocznij naukę
fresh

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.