wloski2

 0    155 fiszek    guest3508005
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
wołowina
rozpocznij naukę
la carne bovina/ di manzo
wieprzowina
rozpocznij naukę
la carne suina/la carne di maiale
cielęcina
rozpocznij naukę
vitello
kurczak
rozpocznij naukę
il pollo
indyk
rozpocznij naukę
tacchino
jagniecina
rozpocznij naukę
agnello
wedlina
rozpocznij naukę
il salume
szynka gotowana
rozpocznij naukę
prosciutto cotto
szynka surowa
rozpocznij naukę
prosciutto crudo
mortadela
rozpocznij naukę
la mortadella
pieczen
rozpocznij naukę
l’arrosto
kielbasa
rozpocznij naukę
salsiccia
parowka
rozpocznij naukę
wurstel
mieso mielone
rozpocznij naukę
carne tritata
stek
rozpocznij naukę
la bistecca
filet
rozpocznij naukę
filetto
kaczka
rozpocznij naukę
l'anatra
ges
rozpocznij naukę
l’oca
nabiał
rozpocznij naukę
i latticini
jajko/ jajka
rozpocznij naukę
l’ uovo / le uova
twarożek
rozpocznij naukę
la ricotta
smietana
rozpocznij naukę
la panna
mleko
rozpocznij naukę
il latte
mleko pelne
rozpocznij naukę
latte intero
mleko odtluszczane
rozpocznij naukę
latte scremato
jogurt
rozpocznij naukę
lo yogurt
ser
rozpocznij naukę
il formaggio
wypieki
rozpocznij naukę
prodotti da forno
chleb pszenny
rozpocznij naukę
pane bianco
chleb razowy
rozpocznij naukę
pane integrale
chleb żytni
rozpocznij naukę
pane di segale
bułka
rozpocznij naukę
il panino
rogalik
rozpocznij naukę
il cornetto
ciastko herbatnik
rozpocznij naukę
il biscotto
ciasteczka
rozpocznij naukę
pasticcini
tort ciasto
rozpocznij naukę
torta
grzanka
rozpocznij naukę
crostino
tost
rozpocznij naukę
il toast
trojkatna kanapka
rozpocznij naukę
tramezzino
produkty spożywcze
rozpocznij naukę
prodotti alimentari
olej
rozpocznij naukę
l'olio
oliwa
rozpocznij naukę
olio d'oliva
maslo
rozpocznij naukę
burro
margaryna
rozpocznij naukę
margarina
boczek
rozpocznij naukę
pancetta
smalec
rozpocznij naukę
lo strutto
słonina
rozpocznij naukę
il lardo
dzem
rozpocznij naukę
marmellata
miod
rozpocznij naukę
miele
kasza jeczmienna
rozpocznij naukę
l'orzo mondo
kasza gryczana
rozpocznij naukę
grano saraceno
platki
rozpocznij naukę
cereali
platki kukurydziane
rozpocznij naukę
fiocchi di mais
maka
rozpocznij naukę
la Farina
ryż
rozpocznij naukę
il riso
sos
rozpocznij naukę
il sugo
sos dip
rozpocznij naukę
la salsa
musztarda
rozpocznij naukę
la mostarda/ la senape
przyprawa
rozpocznij naukę
il condimento
przyprawy
rozpocznij naukę
le spezie
zioła
rozpocznij naukę
le erbe
rozmaryn
rozpocznij naukę
rosmarino
szałwia
rozpocznij naukę
salvia
mieta
rozpocznij naukę
la menta
bazylia
rozpocznij naukę
basilico
oregano
rozpocznij naukę
l’origano
sol
rozpocznij naukę
sale
pieprz
rozpocznij naukę
il pepe
czerwona papryczka
rozpocznij naukę
il peperoncino
cynamon
rozpocznij naukę
la cannella
cukier
rozpocznij naukę
lo zucchero
ocet balsamiczny
rozpocznij naukę
aceto balsamico
smaki
rozpocznij naukę
i gusti
smak
rozpocznij naukę
il gusto
słodki
rozpocznij naukę
dolce
gorzki
rozpocznij naukę
amaro
kwasny
rozpocznij naukę
acido
cierpki
rozpocznij naukę
aspro
mdly bez smaku
rozpocznij naukę
insipido
mieszany
rozpocznij naukę
misto
surowy
rozpocznij naukę
crudo
gotowany na parze
rozpocznij naukę
cotto al vapore
krwisty
rozpocznij naukę
al sangue
dobrze ugotowane
rozpocznij naukę
ben cotto
pieczony
rozpocznij naukę
arrosto
wedzony
rozpocznij naukę
affumicato
duszony
rozpocznij naukę
brasato
ugotowany
rozpocznij naukę
bollito
z grilla
rozpocznij naukę
alla griglia
kremowy
rozpocznij naukę
cremoso
pyszny
rozpocznij naukę
squisito
wspanialy
rozpocznij naukę
splendido
swietny oszalamiajacy
rozpocznij naukę
stupendo
nakrycie
rozpocznij naukę
il coperto
sztućce
rozpocznij naukę
le posate
widelec
rozpocznij naukę
la forchetta
bardzo lubi jesc kovhac jedzwnie
rozpocznij naukę
essere una buona forchetta
noz
rozpocznij naukę
coltello
lyzka
rozpocznij naukę
cucchiaio
lyzeczka
rozpocznij naukę
cucchiaino
płaski talerz
rozpocznij naukę
il piatto piano
głęboki talerz
rozpocznij naukę
il piatto fondo
filiżanka
rozpocznij naukę
la tazza
kieliszek
rozpocznij naukę
il bicchiere, il calice
kufel
rozpocznij naukę
boccale
pucharek
rozpocznij naukę
la coppa
obrus
rozpocznij naukę
la tovaglia
serwetka
rozpocznij naukę
il tovagliolo
wykałaczka
rozpocznij naukę
lo stuzzicadenti
garnek
rozpocznij naukę
la pentola
patelnia
rozpocznij naukę
la padella
rondel
rozpocznij naukę
il tegame
pokrywa
rozpocznij naukę
coperchio
gotować
rozpocznij naukę
cuocere
gotowac (umiejetnosci)
rozpocznij naukę
cucinare
umyć
rozpocznij naukę
lavare
obierac
rozpocznij naukę
sbucciare pelare
kroic
rozpocznij naukę
tagliare
na pół
rozpocznij naukę
a meta
na małe kawałki
rozpocznij naukę
a pezzetti
cienko
rozpocznij naukę
sottile
w plasterki
rozpocznij naukę
a rondelle
kostki
rozpocznij naukę
a cubetti
siekac w kostkę
rozpocznij naukę
a dadini tritare
ocedzic
rozpocznij naukę
scolare
gotować / gotować na wolnym ogniu
rozpocznij naukę
lessare/bollire
dodawac
rozpocznij naukę
aggiungere
podgrzać
rozpocznij naukę
scaldare
łączyć
rozpocznij naukę
unire
mieszać
rozpocznij naukę
mescolare
wylaczyc gaz
rozpocznij naukę
spegnere il fuoco
przyprawiać
rozpocznij naukę
condire insaporire
rozsmarowywać
rozpocznij naukę
spalmare
gotować na małym ogniu
rozpocznij naukę
cuocere a fiamma bassa
gotować na srednim ogniu
rozpocznij naukę
cuocere a fiamma moderata
gotować na dużym ogniu
rozpocznij naukę
cuocere a fiamma alta
zupa rzadka
rozpocznij naukę
la minestra
zupa krem
rozpocznij naukę
la vellutata
zupa gesta
rozpocznij naukę
la zuppa
zupa warzywna
rozpocznij naukę
il minestrone
frytki
rozpocznij naukę
le patate fritte
gulasz
rozpocznij naukę
lo spezzatino in umido
jajecznica
rozpocznij naukę
uova strapazzate
kluski
rozpocznij naukę
gli gnocchi
kurczak z rożna
rozpocznij naukę
pollo allo spiedo
makarano z sosem
rozpocznij naukę
la pastasciutta
naleśnik
rozpocznij naukę
la crepe
omlet
rozpocznij naukę
frittata
salatka
rozpocznij naukę
insalata
szaszłyk
rozpocznij naukę
il spiedino
kotlet z cielęciny (sznycel)
rozpocznij naukę
cotoletta alla milanese
eskalopki cielęce
rozpocznij naukę
saltimbocca
potrawy z grilla
rozpocznij naukę
la grigliata
zraz
rozpocznij naukę
involtino
danie zapiekane zapiekanka
rozpocznij naukę
il pasticcio

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.