Lekcja 5 - przepisy

 0    40 fiszek    Meg Materek
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
szalony
rozpocznij naukę
frenetico
częstować się
rozpocznij naukę
servirsi
zapalenie płuc
rozpocznij naukę
La polmonite
wyjaśnienia
rozpocznij naukę
le spiegazioni
odpowiedni
rozpocznij naukę
adatto
tani
rozpocznij naukę
economico / a buon mercato
omułki
rozpocznij naukę
cozze
mule
rozpocznij naukę
vongole
kalmary
rozpocznij naukę
I calamari
homarzce
rozpocznij naukę
gli scampi
ricotta twaróg z owczego mleka
rozpocznij naukę
La ricotta pecora
obrane
rozpocznij naukę
pelato
wisniowe
rozpocznij naukę
ciliegino
pietruszka
rozpocznij naukę
il prezzemolo
seler naciowy
rozpocznij naukę
il sedano
baklażan
rozpocznij naukę
la melanzana
kielbasa
rozpocznij naukę
la salsiccia
wędzona szynka
rozpocznij naukę
lo speck
borowiki
rozpocznij naukę
i funghi porcini
szalotka
rozpocznij naukę
lo scalogno
smak
rozpocznij naukę
il sapore
wędzony
rozpocznij naukę
affumicato
chrupiący
rozpocznij naukę
croccante
prążkowane
rozpocznij naukę
rigato
od razu / natychmiast
rozpocznij naukę
Al momento
szczypta
rozpocznij naukę
il pizzico
pokrywka
rozpocznij naukę
il coperchio
sos
rozpocznij naukę
la salsa / il sugo
łuskać
rozpocznij naukę
sgusciare
obrać ze skórki
rozpocznij naukę
sbucciare
kroić
rozpocznij naukę
tagliare
doprawić
rozpocznij naukę
condire
przykrywac
rozpocznij naukę
coprire
skała, kamień
rozpocznij naukę
lo scoglio
muszla
rozpocznij naukę
La conchiglia
hołd
rozpocznij naukę
l'omaggio
świętować
rozpocznij naukę
festeggiare
drwal
rozpocznij naukę
il boscaiolo
las
rozpocznij naukę
il bosco
szybko
rozpocznij naukę
velocemente

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.