Describing food and drink - Opisywanie potraw i napojów

 0    22 fiszki    bkoperski
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
gotowany
rozpocznij naukę
boiled
chrupki
rozpocznij naukę
crunchy
suchy, wytrawne (o winie)
rozpocznij naukę
dry
świeży
rozpocznij naukę
fresh
mrożony
rozpocznij naukę
frozen
domowej roboty
rozpocznij naukę
home-made
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
surowy
rozpocznij naukę
raw
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
pełnotłusty
rozpocznij naukę
full-fat
mielony
rozpocznij naukę
ground
rozpuszczalny (np. o kawie)
rozpocznij naukę
instant
średnio wysmażony (o steku)
rozpocznij naukę
medium
ugotowany w wodzie bez skorupki (o jajku)
rozpocznij naukę
poached
w proszku
rozpocznij naukę
powdered
krwisty (o steku)
rozpocznij naukę
rare
wytrawny, smakowity
rozpocznij naukę
savoury
kupiony w sklepie
rozpocznij naukę
shop-bought
odtłuszczone
rozpocznij naukę
skimmed
pokrojony
rozpocznij naukę
sliced
dobrze wysmażony (o steku)
rozpocznij naukę
well-done

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.