jedzenie

 0    96 fiszek    guest3265598
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
nieświeży
rozpocznij naukę
alt
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
gęsty
rozpocznij naukę
dick
mdły
rozpocznij naukę
fade
zepsuty
rozpocznij naukę
faul
tłusty
rozpocznij naukę
fett
świeży
rozpocznij naukę
frisch
Bez smaku
rozpocznij naukę
Geschmacklos
twardy
rozpocznij naukę
hart
chrupki
rozpocznij naukę
knackig
wyborny
rozpocznij naukę
köstlich
pyszny
rozpocznij naukę
lecker
łagodny
rozpocznij naukę
mild
dojrzały
rozpocznij naukę
reif
słony
rozpocznij naukę
salzig
kwaśny
rozpocznij naukę
sauer
ostry
rozpocznij naukę
scharf
okropny
rozpocznij naukę
scheußlich
smaczny
rozpocznij naukę
schmackhaft
słodki
rozpocznij naukę
süß
suchy
rozpocznij naukę
trocken
miękki
rozpocznij naukę
weich
pikanty
rozpocznij naukę
würzig
chudnąć
rozpocznij naukę
abnehmen
zrównoważony
rozpocznij naukę
ausgewogen
ruszać się
rozpocznij naukę
bewegen, sich
zawierać
rozpocznij naukę
enthalten
odżywiać się
rozpocznij naukę
ernähren
zmiana nawyków żywieniowych
rozpocznij naukę
die Ernährungsumstellung
zastępować
rozpocznij naukę
ersetzen
bulimia
rozpocznij naukę
die Ess-Brech-Schut
zaburzenia jedzenia
rozpocznij naukę
die Essstörung
niskokaloryczny
rozpocznij naukę
kalorienarm
spożycie kalorii
rozpocznij naukę
die Kalorienaufnahme
kaloryczny
rozpocznij naukę
kalorienreich
węglowodan
rozpocznij naukę
das Kohlenhydrat
anoreksja
rozpocznij naukę
die Magersucht
składnik odżywczy
rozpocznij naukę
der Nährstoff
nadwaga
rozpocznij naukę
das Übergewicht
tyć
rozpocznij naukę
zunehmen
wędlina w plasterkach
rozpocznij naukę
der Aufschnitt
pączek
rozpocznij naukę
der Berliner
kaczka
rozpocznij naukę
die Ente
mięso
rozpocznij naukę
das Fleisch
płatek
rozpocznij naukę
die flocke
gęś
rozpocznij naukę
die Gans
pieczywo
rozpocznij naukę
das Gebäck
drób
rozpocznij naukę
das Geflügel
warzywa
rozpocznij naukę
das Gemüse
napój
rozpocznij naukę
das Getränk
produkt zbożowy
rozpocznij naukę
das Getreideprodukt
przyprawa
rozpocznij naukę
das Gewürz
mięso mielone
rozpocznij naukę
das Hackfleisch
kurczak
rozpocznij naukę
das Hähnchen
śledź
rozpocznij naukę
der Hering
miód
rozpocznij naukę
der Honig
rogalik
rozpocznij naukę
das Hörnchen
roślina strączkowa
rozpocznij naukę
die Hülsenfrucht
cielęcina
rozpocznij naukę
das Kalbfleisch
chleb chrupki
rozpocznij naukę
das Knäckebrot
ciasto
rozpocznij naukę
die Kuchen
łosoś
rozpocznij naukę
der Lachs
jagnięcina
rozpocznij naukę
das Lammfleisch
artykuły spożywcze
rozpocznij naukę
die Lebensmittel
wątróbka
rozpocznij naukę
die Leber
żywność
rozpocznij naukę
die Nahrung
owoce
rozpocznij naukę
das Obst
ryż
rozpocznij naukę
der Reis
mięso wołowe
rozpocznij naukę
das Rindfleisch
chleb żytni
rozpocznij naukę
das Roggenbrot
jajecznica
rozpocznij naukę
das Rührei
śmietana
rozpocznij naukę
die Sahne
mięso wieprzowe
rozpocznij naukę
das Schweinefleisch
bita śmietana
rozpocznij naukę
die Schlagsahne
baton czekoladowy
rozpocznij naukę
der Schokoriegel
jajko sadzone
rozpocznij naukę
das Spiegelei
słodycze
rozpocznij naukę
die Süßigkeiten
tuńczyk
rozpocznij naukę
der Thunfisch
indyk
rozpocznij naukę
der Truthahn
kiełbasa
rozpocznij naukę
die Wurst
podgrzewać
rozpocznij naukę
aufwärmen
piec
rozpocznij naukę
backen
smażyć
rozpocznij naukę
braten
gotować na parze
rozpocznij naukę
dämpfen
dusić
rozpocznij naukę
dünsten
siekać
rozpocznij naukę
hacken
odstawiać do ostygniecia
rozpocznij naukę
kalt stellen
zagniatać
rozpocznij naukę
kneten
obierać z łupiny
rozpocznij naukę
pellen
pieprzyć
rozpocznij naukę
pfeffern
mieszać
rozpocznij naukę
rühren
solić
rozpocznij naukę
salzen
obierać
rozpocznij naukę
schälen
ubijać
rozpocznij naukę
schlagen
kroić
rozpocznij naukę
schneiden
smarować
rozpocznij naukę
streichen

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.