15.11 cucina

 0    54 fiszki    michta00103
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
mają tendencję do niedoceniania
rozpocznij naukę
tendere a sottovaluare
gwiazdkowa restauracja
rozpocznij naukę
ristorante stellato
To jest dobrze znane
rozpocznij naukę
è risaputo
żelazna zasada
rozpocznij naukę
la regola ferrea
sos preferuje gładki format
rozpocznij naukę
il sugo predilige il format liscio
uzywajac matrycy z brązu
rozpocznij naukę
trafilata al bronzo
wycofac się
rozpocznij naukę
tirare indietro
sosy z owocami morza
rozpocznij naukę
i sughi di mare
gładkie formaty
rozpocznij naukę
i formati lisci
biada
rozpocznij naukę
il guai
biada tym, którzy nie przyjdą
rozpocznij naukę
guai a chi non viene
połączyć
rozpocznij naukę
abbinare
proces
rozpocznij naukę
la trafila
przyprawy
rozpocznij naukę
il condimenti
małże
rozpocznij naukę
le vongole
rzepa
rozpocznij naukę
il cime di rapa
rośliny strączkowe
rozpocznij naukę
i legumi
pszenica durum
rozpocznij naukę
grano duro (lo)
skanowanie
rozpocznij naukę
scandire
współżycie
rozpocznij naukę
convivenza
aktorów drugoplanowych
rozpocznij naukę
i comprimari
rozpuścić
rozpocznij naukę
stemperare
każdego regionu
rozpocznij naukę
ciascuna regione
każdy kraj
rozpocznij naukę
ciascun paese
koszyk
rozpocznij naukę
il carrello della spesa
producent makaronu
rozpocznij naukę
il pastaio
odcienie
rozpocznij naukę
sfumature
bardzo cienki
rozpocznij naukę
sottilissime
przeżuwalność
rozpocznij naukę
la masticabità
smakowitość
rozpocznij naukę
palatabilità
podkreślać
rozpocznij naukę
sottolineare
narzucać się
rozpocznij naukę
imporsi
zwyczaje
rozpocznij naukę
gli abitudini
krzywizna
rozpocznij naukę
la curvatura
soczewkowy
rozpocznij naukę
lenticolare
Kasza manna
rozpocznij naukę
la semola
dają trochę więcej
rozpocznij naukę
cedeno un po’ di più
lekki, bardzo lekki
rozpocznij naukę
lieve, lievissimo
śmietankowe
rozpocznij naukę
mantecato
malutki / pisany małą literą
rozpocznij naukę
minuscolo
nawilżony
rozpocznij naukę
idratato
żucie
rozpocznij naukę
la masticazione
dopasowanie
rozpocznij naukę
abbinamento (il)
Smak
rozpocznij naukę
assagio (il)
oszpecić
rozpocznij naukę
sfigurare
różnoraki
rozpocznij naukę
molteplice
Przeglądać
rozpocznij naukę
sfogliare
dotyk łaski
rozpocznij naukę
il tocco di grazia
owinąć
rozpocznij naukę
avvolgere
poduszka (the)
rozpocznij naukę
guanciale (il)
podniebienie
rozpocznij naukę
palato (il)
ogarnąć się
rozpocznij naukę
avvolgersi
rozprowadzić krem
rozpocznij naukę
spalmarsi una crema
skrzynia, szkatułka
rozpocznij naukę
scrigno

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.