Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
jęczmień
jęczmień
0
71 fiszek
guest3510521
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
jeczmień
rozpocznij naukę
barley
bagietka
rozpocznij naukę
french bread
chleb krojony
rozpocznij naukę
sliced bread
chleb orkiszowy
rozpocznij naukę
spelt bread
chleb żytni
rozpocznij naukę
Rye bread
chleb razowy
rozpocznij naukę
wholemeal bread
okruszki / bułka tarta
rozpocznij naukę
breadcrumbs
gryka / kasza gryczana
rozpocznij naukę
buckwheat
owies
rozpocznij naukę
oat
mleko skondensowane
rozpocznij naukę
condensed milk
makrela
rozpocznij naukę
mackerel
skorka chleba
rozpocznij naukę
crust
żyto
rozpocznij naukę
rye
maslanka
rozpocznij naukę
buttermilk
ser pleśniowy (niebieski)
rozpocznij naukę
blue cheese
ser topiony
rozpocznij naukę
processed cheese / cheese spread
twarozek
rozpocznij naukę
cottage cheese
serek smietankowy
rozpocznij naukę
cream cheese
twarog
rozpocznij naukę
crud cheese
starty ser
rozpocznij naukę
grated cheese
ser żółty
rozpocznij naukę
hard cheese
mleko odtłuszczone
rozpocznij naukę
skimmed milk
mleko pasteryzowane
rozpocznij naukę
pasteurised milk
mleko w proszku
rozpocznij naukę
milk powder
żółtko jajka
rozpocznij naukę
egg yolk
białko jaja
rozpocznij naukę
egg white
roztrzepane jajo
rozpocznij naukę
beaten egg
jajko sadzone
rozpocznij naukę
fried egg
jajecznica
rozpocznij naukę
Scrambled eggs
jajko w koszulce
rozpocznij naukę
poached egg
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
gęś
rozpocznij naukę
goose
wątróbka
rozpocznij naukę
liver
polędwica
rozpocznij naukę
loin
mielone mięso
rozpocznij naukę
Minced meat
baranina
rozpocznij naukę
mutton
drób
rozpocznij naukę
poultry
polędwica wołowa
rozpocznij naukę
sirloin
cielęcina
rozpocznij naukę
veal
sarnina
rozpocznij naukę
venison
rak
rozpocznij naukę
crayfish
śledź
rozpocznij naukę
Herring
krewetka
rozpocznij naukę
prawn
skorupiaki
rozpocznij naukę
shellfish
pstrąg
rozpocznij naukę
trout
olej rzepakowy
rozpocznij naukę
rapeseed oil
morela
rozpocznij naukę
apricot
jeżyna
rozpocznij naukę
Blackberry
czarna porzeczka
rozpocznij naukę
black currant
żurawina
rozpocznij naukę
cranberry
daktyl
rozpocznij naukę
date
agrest
rozpocznij naukę
gooseberry
suszona śliwka
rozpocznij naukę
prune
szparagi
rozpocznij naukę
asparagus
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
bób
rozpocznij naukę
broad bean
brukselka
rozpocznij naukę
Brussels sprouts
seler korzeniowy
rozpocznij naukę
celeric
seler naciowy
rozpocznij naukę
celery
ciecierzyca
rozpocznij naukę
chickpeas
cukinia
rozpocznij naukę
courgette
chrzan
rozpocznij naukę
horseradish
por
rozpocznij naukę
leek
jarmuz
rozpocznij naukę
kale
soczewica
rozpocznij naukę
lentils
kabaczek
rozpocznij naukę
marrow
ogórek konserwowy
rozpocznij naukę
pickled cucumber
rośliny strączkowe
rozpocznij naukę
pulses
rukola
rozpocznij naukę
rocket
rzepa
rozpocznij naukę
turnip
fasola szparagowa
rozpocznij naukę
string-bean
Stwórz fiszki
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest3510521.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
300 najważniejszych określeń po angielsku
wypróbuj za darmo
Irregular Verbs
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności