Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Moja lekcja
Moja lekcja
0
110 fiszek
guest3539330
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
jadalne części
rozpocznij naukę
edible parts
bulwa
rozpocznij naukę
bulb
łodygi
rozpocznij naukę
stems
korzeń
rozpocznij naukę
a root
liście
rozpocznij naukę
leaves
dostarczać
rozpocznij naukę
provide
węglowodany
rozpocznij naukę
carbohydrates
tłuszcze
rozpocznij naukę
fats
białko
rozpocznij naukę
protein
skrobia
rozpocznij naukę
starch
błonnik
rozpocznij naukę
fiber
antyoksydanty
rozpocznij naukę
antioxidants
zdolność
rozpocznij naukę
capability
wzmacniać odporność
rozpocznij naukę
boosting immunity
nasiona
rozpocznij naukę
seeds
zewnętrzny
rozpocznij naukę
outward
pestka
rozpocznij naukę
pit
rozwijać
rozpocznij naukę
to develop
choroby
rozpocznij naukę
diseases
zachęcić
rozpocznij naukę
encourage
umiejętność
rozpocznij naukę
ability
zawierać
rozpocznij naukę
contains
zawierać
rozpocznij naukę
comprise
zdrowe odżywianie
rozpocznij naukę
Healthy nutritious
uprawiać
rozpocznij naukę
to grow
zawierać
rozpocznij naukę
include
mnóstwo
rozpocznij naukę
plenty of
produkty zbożowe
rozpocznij naukę
cereal grains
pszenica
rozpocznij naukę
wheat
jęczmień
rozpocznij naukę
barley
owies
rozpocznij naukę
oats
proso /kasza jaglana
rozpocznij naukę
millet
żyto
rozpocznij naukę
rye
sorgo
rozpocznij naukę
sorghum
uprawiać/hodować
rozpocznij naukę
to cultivate
ilość
rozpocznij naukę
quantity
skladnik
rozpocznij naukę
component
nawilżać (woda w produkcie)
rozpocznij naukę
moisture
trawienie
rozpocznij naukę
digestion
składać się z
rozpocznij naukę
make up
aminokwasy
rozpocznij naukę
amino acids
chociaż
rozpocznij naukę
although
zaniedbanie
rozpocznij naukę
neglet
czy kiedykolwiek miałeś
rozpocznij naukę
have you had
czy kiedykolwiek jadłeś
rozpocznij naukę
have you eaten
wołowina
rozpocznij naukę
beef
drób
rozpocznij naukę
poultry
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
wieprzowina
rozpocznij naukę
pork
żelazo
rozpocznij naukę
iron
chude mięso
rozpocznij naukę
lean meat
tłuste mięso
rozpocznij naukę
fat meat
mięso
rozpocznij naukę
meat/flesh
delikatność
rozpocznij naukę
gentleness
wątroba
rozpocznij naukę
liver
nerki
rozpocznij naukę
kidney
krwisto wysmażone
rozpocznij naukę
rare
średnio krwisty
rozpocznij naukę
medium rare
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
well done
aż za bardzo wysmażony
rozpocznij naukę
overdone
fragment
rozpocznij naukę
excerpt
powieszone/suszone
rozpocznij naukę
hung
źródło
rozpocznij naukę
source
unikać
rozpocznij naukę
to avoid
osoba
rozpocznij naukę
nutritionist
żółdko
rozpocznij naukę
yolk
białko jaja
rozpocznij naukę
egg white
bezbarwny
rozpocznij naukę
colorless
pieczone
rozpocznij naukę
roasted
smażone
rozpocznij naukę
fried
skorupa
rozpocznij naukę
shell
wartość odżywcza
rozpocznij naukę
nutritional value
dietetyczny
rozpocznij naukę
dietary
korzyści
rozpocznij naukę
benefits
węglan wapnia
rozpocznij naukę
calcium carbonate
składa się z
rozpocznij naukę
composed of
nabity (na patyk)
rozpocznij naukę
skewered
duszone mięso
rozpocznij naukę
stewed
gęś
rozpocznij naukę
goose
przypiórka
rozpocznij naukę
quail
zalety
rozpocznij naukę
advantage
produkty mleczne
rozpocznij naukę
dairy products
miękki ser/ser pleśniowy
rozpocznij naukę
soft cheese
pasteryzować
rozpocznij naukę
pasteurize
cenny/wartościowy
rozpocznij naukę
valuble
dostępny
rozpocznij naukę
available
fosfor
rozpocznij naukę
phosphorus
dający się strawić
rozpocznij naukę
digestible
słodki
rozpocznij naukę
slightly
wzrost
rozpocznij naukę
growth
sterylizować
rozpocznij naukę
sterilize
łagodny
rozpocznij naukę
mild
margaryna
rozpocznij naukę
margarine
sfermentowany
rozpocznij naukę
fermented
dorsz
rozpocznij naukę
a cod
pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
łosoś
rozpocznij naukę
salmon
tuńczyk
rozpocznij naukę
a tuna
sardynka
rozpocznij naukę
sardine
śledź
rozpocznij naukę
a herring
owoce morza
rozpocznij naukę
seafood
skorupiaki
rozpocznij naukę
shellfish
krewetki
rozpocznij naukę
prawns
łuskowaty
rozpocznij naukę
scaly
gładki
rozpocznij naukę
smooth
panierowany
rozpocznij naukę
breaded
bogaty w składniki odżywcze
rozpocznij naukę
nutrient dense
nasycone tłuszcze
rozpocznij naukę
saturated fats
panierka
rozpocznij naukę
breadcrumbs
puszkowany
rozpocznij naukę
canned
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest3539330.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Irregular Verbs
wypróbuj za darmo
Business English - HR
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności