Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
ang w g 1-6
ang w g 1-6
0
77 fiszek
guest3544090
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
wywar z kurczaka
rozpocznij naukę
chicken stock
wywar z ryb
rozpocznij naukę
fish stock
zrobiony fabrycznie
rozpocznij naukę
manufactured
kość
rozpocznij naukę
bone
wywar
rozpocznij naukę
stock
garnek wysoki do zup
rozpocznij naukę
Stockpot
resztki
rozpocznij naukę
leftovers
wywar z kości wołowych
rozpocznij naukę
Brown stock
płyn
rozpocznij naukę
liquid
ekstrakt
rozpocznij naukę
extract
baza
rozpocznij naukę
bases
domowej roboty
rozpocznij naukę
home-made
wywar warzywny
rozpocznij naukę
vegetable stock
zupa
rozpocznij naukę
soup
bulion
rozpocznij naukę
broth
gulasz
rozpocznij naukę
stew
czysta zupa
rozpocznij naukę
clean soup
gęsta zupa
rozpocznij naukę
thick soup
zupa krem
rozpocznij naukę
cream soup
Pure pomidorowe
rozpocznij naukę
Tomato puree
zupa z mięczaków
rozpocznij naukę
clam chowder
zupa z homara
rozpocznij naukę
lobster bisque
bulion przejrzysty
rozpocznij naukę
consomme
bulion
rozpocznij naukę
bouillon
wyjaśnienie
rozpocznij naukę
clarification
sos z bulionu wołowego
rozpocznij naukę
Espagnole
sos pomidorowy
rozpocznij naukę
tomato sauce
sos holenderski
rozpocznij naukę
hollandaise
sos z bulionu drobiowego
rozpocznij naukę
veloute
sos śmietanowy
rozpocznij naukę
cream sauce
sos
rozpocznij naukę
sauce
podstawa sosu
rozpocznij naukę
mother sauce
sosy mięsno-warzywne
rozpocznij naukę
gravies
sos bazujący na podstawie sosu
rozpocznij naukę
small sauces
skrobia kukurydziana
rozpocznij naukę
cornstarch
zasmażka
rozpocznij naukę
roux
środek zagęszczający
rozpocznij naukę
thickening agent
zredukować
rozpocznij naukę
reduce
konsystencja
rozpocznij naukę
consistency
dekorowanie sałatki
rozpocznij naukę
garnish
sos do sałatki
rozpocznij naukę
dressing
szpinak
rozpocznij naukę
spinach
sałatka
rozpocznij naukę
salad
sałata
rozpocznij naukę
a lettuce
grzanki
rozpocznij naukę
Crouton
wegetariański
rozpocznij naukę
vegetarian
zastępować
rozpocznij naukę
substitute
luźna sałatka
rozpocznij naukę
tossed salad
liście sałat
rozpocznij naukę
greens
firmowy
rozpocznij naukę
house
majonez
rozpocznij naukę
mayonnaise
sos winegret
rozpocznij naukę
vinaigrette
oliwa z oliwek
rozpocznij naukę
olive oil
składniki poza sałatą do sałatki
rozpocznij naukę
body
płyta kuchenna
rozpocznij naukę
stovetop
grillować
rozpocznij naukę
Grill
węgiel drzewny
rozpocznij naukę
charcoal
podwójna blacha do pieczenia mięsa
rozpocznij naukę
broiler pan
patelnia grillowa
rozpocznij naukę
grill pan
blacha do grillowania
rozpocznij naukę
flattop
upiec
rozpocznij naukę
broil
Salamander
rozpocznij naukę
Salamander
grill elektryczny opiekający obie strony
rozpocznij naukę
Flame Broiler
pieczenie z obu stron
rozpocznij naukę
two-sided grilling
upieczony, ugrillowany
rozpocznij naukę
charbroiled
patelnia do pieczenia
rozpocznij naukę
roasting pan
piec
rozpocznij naukę
roast
karmelizacja
rozpocznij naukę
caramelization
rożen
rozpocznij naukę
spit
pieczenie na otwartym powietrzu
rozpocznij naukę
open roasting
pośrednie
rozpocznij naukę
indirect
suche ciepło
rozpocznij naukę
dry heat
polewać
rozpocznij naukę
baste
powolne pieczenie
rozpocznij naukę
slow-roasting
delikatne
rozpocznij naukę
tender
kurczak z rożna
rozpocznij naukę
rotisserie chicken
równomiernie
rozpocznij naukę
evenly
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest3544090.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Office Survival English - TOEIC® 1000 words
wypróbuj za darmo
Slang brytyjski
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności