zywienir

 0    89 fiszek    guest3507535
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
tlusty
rozpocznij naukę
fett
chrupiący
rozpocznij naukę
knusprig
chudy
rozpocznij naukę
mager
łagodny
rozpocznij naukę
mild
soczysty
rozpocznij naukę
saftig
kwaśny
rozpocznij naukę
sauer
Słodkie
rozpocznij naukę
suß
Pikantny
rozpocznij naukę
wurzig
byc smacznym
rozpocznij naukę
lecker sein
smakowac wyśmienicie
rozpocznij naukę
kostlich schmecken
Zapiekanka z pieca
rozpocznij naukę
Auflauf
befsztyk
rozpocznij naukę
beefsteak
pieczeń
rozpocznij naukę
braten
pieczona kielbasa
rozpocznij naukę
Bratwurst
rosol
rozpocznij naukę
Brühe
gesta zupa
rozpocznij naukę
Eintopf
golonka
rozpocznij naukę
eisbein
naleśniki
rozpocznij naukę
pfannkuchen
jajecznica
rozpocznij naukę
ruhrei
sos
rozpocznij naukę
soße
strucla
rozpocznij naukę
strudel
zamawiac
rozpocznij naukę
bestellen
Menu
rozpocznij naukę
speisekarte
obsluga
rozpocznij naukę
bedienung
bar szybkiej obsługi
rozpocznij naukę
schnellimbiss
lodziarnia
rozpocznij naukę
eisdiele
nakrywać do stołu
rozpocznij naukę
den Tisch denken
dieta wegetariańska
rozpocznij naukę
vegetarische Diät
byc na diecie
rozpocznij naukę
diat sein
odzywiac sie czyms
rozpocznij naukę
sich von ernahen
zwracac uwagę na odzywianie
rozpocznij naukę
auf die Ernahrung achten
przekasic cos
rozpocznij naukę
etwas zwischendurch essen
filizanka
rozpocznij naukę
tasse
nóż
rozpocznij naukę
messer
łyżka
rozpocznij naukę
loffel
szklanka
rozpocznij naukę
glas
przekaska
rozpocznij naukę
den Zwischen durch
dodawać
rozpocznij naukę
zugeben
przyrzadzac
rozpocznij naukę
zubereiten
smarowac
rozpocznij naukę
streichen
kroic
rozpocznij naukę
schneiden
ubijać
rozpocznij naukę
schlagen
trzeć na tarce
rozpocznij naukę
reiben
obierac
rozpocznij naukę
Pellen /schälen
gniesc
rozpocznij naukę
kneten
chlodzic
rozpocznij naukę
kalt stellen
smażyć
rozpocznij naukę
braten
torebka
rozpocznij naukę
tute
pudełko
rozpocznij naukę
schachtel
funt
rozpocznij naukę
pfund
paczka
rozpocznij naukę
packchen
puszka
rozpocznij naukę
dose
Herbatnik
rozpocznij naukę
keks
winogrono
rozpocznij naukę
weintraube
czerwsnie
rozpocznij naukę
sußkirschen
wisnia
rozpocznij naukę
sauerkirsche
śliwka
rozpocznij naukę
pflaume
brzoskwinie
rozpocznij naukę
pfirsche
orzech
rozpocznij naukę
nuss
porzeczka
rozpocznij naukę
Johannisbeere
malina
rozpocznij naukę
die Himbeere, die Himbeeren
truskawka
rozpocznij naukę
die Erdbeere, die Erdbeeren
jagoda
rozpocznij naukę
die Blaubeere
morela
rozpocznij naukę
aprikose
kapusta biała
rozpocznij naukę
Weißkohl
soja
rozpocznij naukę
die Sojabohne, die Sojabohnen
kapusta kwaszona
rozpocznij naukę
Sauerkraut
czerwony burak
rozpocznij naukę
Rote Rübe
kukurydza
rozpocznij naukę
Mais
soczewica
rozpocznij naukę
linse
dynia
rozpocznij naukę
der Kürbis, die Kürbisse
czosnek
rozpocznij naukę
der Knoblauch, -
groch
rozpocznij naukę
Erbse
pieczerka
rozpocznij naukę
Champignon
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
grüne Bohnen
kalafior
rozpocznij naukę
der Blumenkohl, die Blumenkohle
pstrag
rozpocznij naukę
Forelle
sledz
rozpocznij naukę
Hering
karp
rozpocznij naukę
der Karpfen
losos
rozpocznij naukę
Lachs
tunczyk
rozpocznij naukę
Thunfisch
wieprzowina
rozpocznij naukę
das Schweinefleisch, -
wolowina
rozpocznij naukę
Rindfleisch
mieso mielone
rozpocznij naukę
Hackfleisch
drob
rozpocznij naukę
Geflugel
chleb pelnoziarnisty
rozpocznij naukę
Vollkornbrot
platki owsiane
rozpocznij naukę
Haferflocken
twarozek
rozpocznij naukę
Quark

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.