niveau 5

 0    34 fiszki    mariuszblachut
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
au four
rozpocznij naukę
w piecu
steak bleue
rozpocznij naukę
niebieski stek
steak saignant
rozpocznij naukę
krwisty stek
steak a point
rozpocznij naukę
średnio wysmażony stek
steak bien cuit
rozpocznij naukę
dobrze ugotowany stek
cru
rozpocznij naukę
surowy
cuit
rozpocznij naukę
gotowane
digérer
rozpocznij naukę
trawić
digestion (f.)
rozpocznij naukę
trawienie (f.)
morceau de fromage
rozpocznij naukę
kawałek sera
gratin dauphinois
rozpocznij naukę
zapiekanka
velouté
rozpocznij naukę
aksamitny
poivre
rozpocznij naukę
pieprz
crudités
rozpocznij naukę
surowe warzywa
gratin
rozpocznij naukę
zapiekanka
magret de canard
rozpocznij naukę
Kacza pierś
lapin (f.)
rozpocznij naukę
królik (f.)
terin de lapin
rozpocznij naukę
Terin z królika
framboise (f.)
rozpocznij naukę
malina (wcześniej)
persil
rozpocznij naukę
pietruszka
gingembre
rozpocznij naukę
imbir
cuillère
rozpocznij naukę
łyżka
forchette
rozpocznij naukę
widelec
Un couteau
rozpocznij naukę
Nóż
Le couvert
rozpocznij naukę
sztućce
goût
rozpocznij naukę
smak
salé(e)
rozpocznij naukę
słony
sucré
rozpocznij naukę
słodki
acide
rozpocznij naukę
kwas
amer
rozpocznij naukę
gorzki
epicé
rozpocznij naukę
przyprawa
pignant
rozpocznij naukę
pikantny
aigre-doux
rozpocznij naukę
słodko-gorzki
rectifier l'addition
rozpocznij naukę
popraw rachunek

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.