traditional French dishes - les plats traditionnels français

 0    13 fiszek    vocapp2
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
traditional French dishes
rozpocznij naukę
les plats traditionnels français
the chicken braised in red wine, lardons and mushrooms
rozpocznij naukę
le coq-au-vin
“pot on the fire", a French beef stew with mixed vegetables
rozpocznij naukę
le pot-au-feu
a rich, slow-cooked dish with different meats and white haricot beans
rozpocznij naukę
le cassoulet
the French meat or fish bake with vegetables, flour, potatoes or pasta and often cheesy topping
rozpocznij naukę
la casserole
a vegetable stew with olive oil, aubergine, courgette, bell pepper, tomatoes, onion and garlic
rozpocznij naukę
la ratatouille
a salad made up of different types of vegetables, black olives and tuna
rozpocznij naukę
la salade niçoise
a caramelised upside-down apple pie
rozpocznij naukę
la Tarte Tatin
melted round cheese scraped onto potatoes
rozpocznij naukę
la raclette
the traditional Provencal fish stew of mixed Mediterranean fish, tomatoes, and herbs
rozpocznij naukę
la bouillabaisse
salty pie crust dish with a filling of custard with cheese, smoked bacon or lardons or vegetables
rozpocznij naukę
la quiche lorraine
an Alsatian dish of sauerkraut cooked and served with meat and often with wine and potatoes
rozpocznij naukę
la choucroute / la choucroute garnie
“Yule log”, a traditional Christmas cake roll made from a thin layer of basic yellow sponge cake, filled with chocolate buttercream, rolled up and frosted so as to resemble a log with bark-like texture
rozpocznij naukę
la bûche de Noël

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.