2

 0    56 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
sos
rozpocznij naukę
sauce
ocet
rozpocznij naukę
vinegar
majonez
rozpocznij naukę
mayonnaise
dżem owocowy
rozpocznij naukę
marmalade
zioła
rozpocznij naukę
herbs
gotowany
rozpocznij naukę
boiled
suchy
rozpocznij naukę
dry
świeży
rozpocznij naukę
fresh
zamarznięty / zamarznięta
rozpocznij naukę
frozen
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
domowe
rozpocznij naukę
home made
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
surowy
rozpocznij naukę
raw
przyprawy korzenne
rozpocznij naukę
spices
pełny tłuszcz
rozpocznij naukę
full fat
dobrze wysmazony
rozpocznij naukę
well done
krwisty
rozpocznij naukę
rare
średni wysmazony
rozpocznij naukę
medium
dodać
rozpocznij naukę
add
przypalic
rozpocznij naukę
burn
piec
rozpocznij naukę
bake
bić
rozpocznij naukę
beat
grill
rozpocznij naukę
grill
podawac
rozpocznij naukę
serve
wstrzas
rozpocznij naukę
shake
zamrażać
rozpocznij naukę
freeze
zużyć
rozpocznij naukę
use up
przekąska
rozpocznij naukę
snack
powieczprek
rozpocznij naukę
tea
lunch na wynos (np. kanapki do szkoły)
rozpocznij naukę
packed lunch
smażyć
rozpocznij naukę
fry
schodzic
rozpocznij naukę
cool
tabliczka czekolady
rozpocznij naukę
bar of chocolate
słoik miodu
rozpocznij naukę
jar of honey
paczka chipsów
rozpocznij naukę
packet of crisps
dzbanek mleka
rozpocznij naukę
jug of milk
kawał sera
rozpocznij naukę
lump of cheese
przepis
rozpocznij naukę
fallow a recipe
gotować w piekarniku
rozpocznij naukę
cook in the oven
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
pyszny
rozpocznij naukę
delicious
obrzydliwy
rozpocznij naukę
disgusting
1. pikantny 2. gorący
rozpocznij naukę
hot
słony
rozpocznij naukę
salty
niedogotowane
rozpocznij naukę
undercooked
rozgotowany
rozpocznij naukę
overcooked
jadalny
rozpocznij naukę
edible
niejadalny
rozpocznij naukę
inedible
polknac
rozpocznij naukę
swallow
szklanka
rozpocznij naukę
glass
nóż
rozpocznij naukę
knife
talerz
rozpocznij naukę
plate
miska
rozpocznij naukę
bowl
widelec
rozpocznij naukę
fork
widelec
rozpocznij naukę
fork
patelnia
rozpocznij naukę
frying pan

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.