Agatka france

 0    61 fiszek    marcinkolczan
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
un pain
rozpocznij naukę
bochenek chleba
une baguette
rozpocznij naukę
bagietka
un gâteau
rozpocznij naukę
ciasto
une tarte
rozpocznij naukę
tarta
un croissant
rozpocznij naukę
rogalik
la viande
rozpocznij naukę
mięso
le bœuf
rozpocznij naukę
wołowina
le porc
rozpocznij naukę
wieprzowina
le mouton
rozpocznij naukę
baranina
la volaille
rozpocznij naukę
drób
le poulet
rozpocznij naukę
kurczak
la dinde
rozpocznij naukę
indyk
la charcuterie
rozpocznij naukę
wędliny
le jambon cru
rozpocznij naukę
surowa szynka
la saucisse
rozpocznij naukę
kiełbasa
le pâté
rozpocznij naukę
pasztet
le saucisson
rozpocznij naukę
kiełbasa sucha
le poisson
rozpocznij naukę
ryba
le thon
rozpocznij naukę
tuńczyk
le saumon
rozpocznij naukę
łosoś
les fruits de mer
rozpocznij naukę
owoce morza
les crevettes
rozpocznij naukę
krewetki
un abricot
rozpocznij naukę
morela
une banane
rozpocznij naukę
banan
une cerise
rozpocznij naukę
czereśnia
une fraise
rozpocznij naukę
truskawka
un kiwi
rozpocznij naukę
kiwi
un melon
rozpocznij naukę
melon
une orange
rozpocznij naukę
pomarańcza
une pêche
rozpocznij naukę
brzoskwinia
une poire
rozpocznij naukę
gruszka
une pomme
rozpocznij naukę
jabłko
le raisin
rozpocznij naukę
winogrona
une aubergine
rozpocznij naukę
bakłażan
une carotte
rozpocznij naukę
marchewka
un champignon
rozpocznij naukę
grzyb
un oignon
rozpocznij naukę
cebula
un poivron
rozpocznij naukę
papryka
une pomme de terre
rozpocznij naukę
ziemniak
une salade
rozpocznij naukę
sałata
une tomate
rozpocznij naukę
pomidor
le lait
rozpocznij naukę
mleko
le fromage
rozpocznij naukę
ser
le beurre
rozpocznij naukę
masło
les œufs
rozpocznij naukę
jajka
les yaourts
rozpocznij naukę
jogurty
l’eau plate
rozpocznij naukę
woda niegazowana
l’eau gazeuse
rozpocznij naukę
woda gazowana
le vin
rozpocznij naukę
wino
la bière
rozpocznij naukę
piwo
le jus de fruits
rozpocznij naukę
sok owocowy
le café
rozpocznij naukę
kawa
le thé
rozpocznij naukę
herbata
le sucre
rozpocznij naukę
cukier
le sel
rozpocznij naukę
sól
le poivre
rozpocznij naukę
pieprz
l’huile
rozpocznij naukę
olej
le vinaigre
rozpocznij naukę
ocet
la moutarde
rozpocznij naukę
musztarda
la mayonnaise
rozpocznij naukę
majonez
la glace
rozpocznij naukę
lody

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.