Il cibo-żywność

 0    94 fiszki    annadymek7
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
żywność
rozpocznij naukę
il cibo
Rzeźnik
rozpocznij naukę
il macellaio
kuchenka mikrofalowa
rozpocznij naukę
il forno a microonde
kotlet
rozpocznij naukę
la cotoletta
befsztyk z polędwicy
rozpocznij naukę
il controfiletto di manzo
wołowina
rozpocznij naukę
il manzo
dziczyzna
rozpocznij naukę
la cacciagione
wędzony
rozpocznij naukę
affumicato
z hodowli naturalnej
rozpocznij naukę
ruspante
ozór
rozpocznij naukę
la lingua
podroby
rozpocznij naukę
le frattaglie
sucha kiełbasa
rozpocznij naukę
il salume stagionato
białe mięso
rozpocznij naukę
la carne bianca
czerwone mięso
rozpocznij naukę
la carne rossa
chude mięso
rozpocznij naukę
la carne magra
gotowane mięso
rozpocznij naukę
la carne cotta
plaster
rozpocznij naukę
la fetta
mięso mielone
rozpocznij naukę
la carne macinata
filet
rozpocznij naukę
il filetto
rumsztyk
rozpocznij naukę
la bistecca di culaccio
żeberka
rozpocznij naukę
le costole
kotlet cielęcy z kością
rozpocznij naukę
la costoletta alla milanese
mięso na pieczeń
rozpocznij naukę
l'arrosto
skóra
rozpocznij naukę
la cotenna
pierś
rozpocznij naukę
il petto
skrzydełko
rozpocznij naukę
l'ala
bażant
rozpocznij naukę
il fagiano
przepiórka
rozpocznij naukę
la quaglia
nóżka
rozpocznij naukę
la zampa
gęś
rozpocznij naukę
l'oca
oczyszczone krewetki
rozpocznij naukę
i gamberi sgusciati
żabnica
rozpocznij naukę
la rana pescatrice
makrela
rozpocznij naukę
lo sgombro
pstrąg
rozpocznij naukę
la trota
sola dover
rozpocznij naukę
la sogliola
łupacz
rozpocznij naukę
l'eglefino
sardynka
rozpocznij naukę
la sardina
płaszczka
rozpocznij naukę
la razza
karp
rozpocznij naukę
la carpa
labraks
rozpocznij naukę
la spigola
łosoś
rozpocznij naukę
il salmone
dorsz
rozpocznij naukę
il merluzzo
dorada
rozpocznij naukę
l'orata
tuńczyk
rozpocznij naukę
il tonno
krab
rozpocznij naukę
il granchio
ostryga
rozpocznij naukę
l'ostrica
krewetka królewska
rozpocznij naukę
il gamberetto
rak
rozpocznij naukę
il gombero d'acqua dolce
małż
rozpocznij naukę
la cozza
Homar
rozpocznij naukę
l'aragosta
homar
rozpocznij naukę
il gambero
mątwa
rozpocznij naukę
la seppia
kalmar
rozpocznij naukę
il calamaro
oczyszczony
rozpocznij naukę
pulito
stek z ryby
rozpocznij naukę
il trancio di pesce
ogon
rozpocznij naukę
la coda
oskrobany
rozpocznij naukę
squamato
ość
rozpocznij naukę
la spina
filetowany
rozpocznij naukę
a filetti
łuska
rozpocznij naukę
la squama
bez skóry
rozpocznij naukę
spellato
ryba filetowana
rozpocznij naukę
il pesce spinato
owoce morza
rozpocznij naukę
i frutti di mare
bób
rozpocznij naukę
la fava
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
i fagiolini
kukurydza
rozpocznij naukę
il gran turco
bambus
rozpocznij naukę
il bambu'
kiełki
rozpocznij naukę
il germogli
cykoria
rozpocznij naukę
la cicoria
okra
rozpocznij naukę
l'okra
seler naciowy
rozpocznij naukę
il sedano
Koper włoski
rozpocznij naukę
il finocchio
rdzenie palmowe
rozpocznij naukę
il cuori di palma
liść
rozpocznij naukę
la foglia
łodyga
rozpocznij naukę
lo stelo
pąk
rozpocznij naukę
il germoglio
ziarno
rozpocznij naukę
il chicco
czubek
rozpocznij naukę
la punta
środek
rozpocznij naukę
il cuore
torebka foliowa
rozpocznij naukę
la busta di plastica
rukola
rozpocznij naukę
la rucola
rukiew wodna
rozpocznij naukę
il crescione
cykoria sałatowa
rozpocznij naukę
il radicchio
brukselka
rozpocznij naukę
il cavoletto di bruxelles
botwina
rozpocznij naukę
la bietola
jarmuż
rozpocznij naukę
il cavolo riccio
szczaw
rozpocznij naukę
l'acetosa
endywia
rozpocznij naukę
l'indivia
mniszek lekarski
rozpocznij naukę
il dente di leone
szpinak
rozpocznij naukę
gli spincaci
kalarepa
rozpocznij naukę
il cavolo rapa
kapusta pak choi
rozpocznij naukę
la bieta a coste
kapusta
rozpocznij naukę
il cavolo
kapusta rzymska
rozpocznij naukę
la lattuga romana

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.