Czynności kuchenne

 0    42 fiszki    damiansztymel
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Smażenie
rozpocznij naukę
Frying
Parowanie
rozpocznij naukę
Evaporation
Para wodna
rozpocznij naukę
Steam
Grillowanie
rozpocznij naukę
BBQ
Smażenie w głębokim oleju
rozpocznij naukę
Deep frying
Pieczenie / prażenie
rozpocznij naukę
Baking/ roasting
Przesmazanie
rozpocznij naukę
Over-frying
Spalone
rozpocznij naukę
Burnt
Podgrzewanie
rozpocznij naukę
Heating
Krojenie surowych warzyw w romby
rozpocznij naukę
Cutting raw vegetables into diamond shapes
Krojenie w łódki
rozpocznij naukę
Cutting into boats
Krojenie w kostkę
rozpocznij naukę
Cutting into cubes
krojenie w plastry
rozpocznij naukę
cutting into slices
Krojenie w drobną kostkę
rozpocznij naukę
Cutting into small cubes
Siekanie
rozpocznij naukę
Chopping
Filetowanie
rozpocznij naukę
Filleting
Wycinanie kosci
rozpocznij naukę
Cutting out bones
Mrożenie
rozpocznij naukę
freezing
Blanszowanie
rozpocznij naukę
blanching
Bastowanie
rozpocznij naukę
Basting
Przekładanie/przełóż
rozpocznij naukę
Translate/Translate
Folia spożywcza
rozpocznij naukę
Foil for food
Przelewanie przez sitko
rozpocznij naukę
Pour through a strainer
Przelewanie
rozpocznij naukę
Transfer
Dodatkowo
rozpocznij naukę
Additionally
Dodaj więcej
rozpocznij naukę
Add more
Odcedzić makaro
rozpocznij naukę
Drain the pasta
przecedzać
rozpocznij naukę
strain/ drain off
Wylej do form
rozpocznij naukę
Pour into molds
Wylane
rozpocznij naukę
Poured out
Doprawić do smaku / Przypraw to
rozpocznij naukę
Season to taste / Spice it up
Doprawić
rozpocznij naukę
season
Bez smaku / Bez gustu
rozpocznij naukę
Tasteless / Tasteless
Bez płciowe
rozpocznij naukę
Asexual
Wolne gotowanie
rozpocznij naukę
Slow cooking
Ugniatać ciasto
rozpocznij naukę
Knead the dough
Zawijać makaron
rozpocznij naukę
Roll the pasta
Lepić
rozpocznij naukę
Stick
Ubijać śmietanę
rozpocznij naukę
Whip cream
Ubić jajka
rozpocznij naukę
Beat the eggs
Zawinąć (w papier)
rozpocznij naukę
Wrap (in paper)
Przykleić
rozpocznij naukę
Glue past

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.