Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Czynności kuchenne
Czynności kuchenne
0
42 fiszki
damiansztymel
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
Smażenie
rozpocznij naukę
Frying
Parowanie
rozpocznij naukę
Evaporation
Para wodna
rozpocznij naukę
Steam
Grillowanie
rozpocznij naukę
BBQ
Smażenie w głębokim oleju
rozpocznij naukę
Deep frying
Pieczenie / prażenie
rozpocznij naukę
Baking/ roasting
Przesmazanie
rozpocznij naukę
Over-frying
Spalone
rozpocznij naukę
Burnt
Podgrzewanie
rozpocznij naukę
Heating
Krojenie surowych warzyw w romby
rozpocznij naukę
Cutting raw vegetables into diamond shapes
Krojenie w łódki
rozpocznij naukę
Cutting into boats
Krojenie w kostkę
rozpocznij naukę
Cutting into cubes
krojenie w plastry
rozpocznij naukę
cutting into slices
Krojenie w drobną kostkę
rozpocznij naukę
Cutting into small cubes
Siekanie
rozpocznij naukę
Chopping
Filetowanie
rozpocznij naukę
Filleting
Wycinanie kosci
rozpocznij naukę
Cutting out bones
Mrożenie
rozpocznij naukę
freezing
Blanszowanie
rozpocznij naukę
blanching
Bastowanie
rozpocznij naukę
Basting
Przekładanie/przełóż
rozpocznij naukę
Translate/Translate
Folia spożywcza
rozpocznij naukę
Foil for food
Przelewanie przez sitko
rozpocznij naukę
Pour through a strainer
Przelewanie
rozpocznij naukę
Transfer
Dodatkowo
rozpocznij naukę
Additionally
Dodaj więcej
rozpocznij naukę
Add more
Odcedzić makaro
rozpocznij naukę
Drain the pasta
przecedzać
rozpocznij naukę
strain/ drain off
Wylej do form
rozpocznij naukę
Pour into molds
Wylane
rozpocznij naukę
Poured out
Doprawić do smaku / Przypraw to
rozpocznij naukę
Season to taste / Spice it up
Doprawić
rozpocznij naukę
season
Bez smaku / Bez gustu
rozpocznij naukę
Tasteless / Tasteless
Bez płciowe
rozpocznij naukę
Asexual
Wolne gotowanie
rozpocznij naukę
Slow cooking
Ugniatać ciasto
rozpocznij naukę
Knead the dough
Zawijać makaron
rozpocznij naukę
Roll the pasta
Lepić
rozpocznij naukę
Stick
Ubijać śmietanę
rozpocznij naukę
Whip cream
Ubić jajka
rozpocznij naukę
Beat the eggs
Zawinąć (w papier)
rozpocznij naukę
Wrap (in paper)
Przykleić
rozpocznij naukę
Glue past
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Damiansztymel.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
TOLES - przygotowanie do egzaminu
wypróbuj za darmo
Phrasal Verbs
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności