kartkówka 21 luty

 0    48 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
faszerowany makaron
rozpocznij naukę
stuffed pasta
kształt
rozpocznij naukę
shape
muszelki (rodzaj makaronu)
rozpocznij naukę
seashells
lazania
rozpocznij naukę
Lasagna
pieczony makaron
rozpocznij naukę
baked pasta
warstwy
rozpocznij naukę
layers
klopsiki
rozpocznij naukę
meatballs
długi makaron
rozpocznij naukę
long pasta
krótki makaron
rozpocznij naukę
short pasta
kluski
rozpocznij naukę
noodles
drobny makaron
rozpocznij naukę
minute pasta
zdrowe jedzenie
rozpocznij naukę
wholesome food
Bez straty smaku
rozpocznij naukę
sacrificing taste
strączkowe rośliny
rozpocznij naukę
legumes
ziarna
rozpocznij naukę
grains
pszenica
rozpocznij naukę
wheat
zaangażowany w zdrowie
rozpocznij naukę
commitment in health
źródło składników odżywczych
rozpocznij naukę
source of nutrition
całe ziarno
rozpocznij naukę
whole grain
kukurydza
rozpocznij naukę
corn
dziki/ciemny ryż
rozpocznij naukę
wild rice
fasola
rozpocznij naukę
beans
ciasta/wyroby cukiernicze
rozpocznij naukę
pastries
budynie/kremy
rozpocznij naukę
custards
rogaliki
rozpocznij naukę
croissants
ciasto parzone/ptysiowe
rozpocznij naukę
choux pastries
duńskie
rozpocznij naukę
Danish
ciasto francuskie
rozpocznij naukę
puff pastry
delikatny
rozpocznij naukę
delicate
puszyste
rozpocznij naukę
flaky
ciasto
rozpocznij naukę
dough
kruche/chrupkie ciasto
rozpocznij naukę
shortcrust pastry
pączki
rozpocznij naukę
doughnuts
ciasto filo (cienkie)
rozpocznij naukę
phyllo pastries
chrupiące
rozpocznij naukę
crisp
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
green beans
chleby
rozpocznij naukę
breads
zszywka
rozpocznij naukę
staple
bochenki
rozpocznij naukę
loaves
biały chleb
rozpocznij naukę
white bread
tost
rozpocznij naukę
toast
chleb razowy/pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
whole wheat bread
Skorupa
rozpocznij naukę
crust
zakwas
rozpocznij naukę
sourdough
chleb pita
rozpocznij naukę
flat bread
chleb na zakwasie
rozpocznij naukę
leavened bread
chleb
rozpocznij naukę
loaf
jajecznica
rozpocznij naukę
scrambled eggs

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.