Opisywanie potraw i napojów

 0    22 fiszki    zosiardii
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
boiled
rozpocznij naukę
gotowany
crunchy
rozpocznij naukę
chrupki
dry
rozpocznij naukę
suchy; wytrawne (wino)
fresh
rozpocznij naukę
świeży
frozen
rozpocznij naukę
zamarznięty / mrożony
home-made
rozpocznij naukę
domowej roboty
juicy
rozpocznij naukę
soczysty
raw
rozpocznij naukę
surowy
stale
rozpocznij naukę
czerstwy
crusty
rozpocznij naukę
chrupiący
full-fat
rozpocznij naukę
pełnotłusty
ground
rozpocznij naukę
mielony
instant
rozpocznij naukę
rozpuszczalny (np. o kawie)
medium
rozpocznij naukę
średnio wysmażony (o steku)
poached
rozpocznij naukę
ugotowany w wodzie bez skorupki (jajko)
powdered
rozpocznij naukę
sproszkowany / w proszku
rare
rozpocznij naukę
krwisty (o steku)
savoury
rozpocznij naukę
wytrawny, smakowity
shop-bought
rozpocznij naukę
kupny, kupiony w sklepie
sliced
rozpocznij naukę
pokrojony na plasterki
skimmed
rozpocznij naukę
odtłuszczone (mleko, jogurt)
well-done
rozpocznij naukę
dobrze wysmażony (stek)

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.