MAT

 0    91 fiszek    przemyslawgiwojno
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
et brød
rozpocznij naukę
Chleb
en/ei brødskive
rozpocznij naukę
Kromka chleba
en brøskorpe
rozpocznij naukę
Skórka od chleba
et grovbrød
rozpocznij naukę
Chleb razowy
en loff
rozpocznij naukę
Chleb jasny/tostowy
et kneipbrød
rozpocznij naukę
Chleb
en skalk
rozpocznij naukę
Piętka
en bagett
rozpocznij naukę
Bagietka
et rundstykke
rozpocznij naukę
Bułka
en/ei bolle
rozpocznij naukę
Słodka bułka/drożdżówka
en/ei bolle med rosiner/sjokolade
rozpocznij naukę
Bułka z rodzynkami/czekoladą
et smør
rozpocznij naukę
Masło
en ost
rozpocznij naukę
Ser
en hytteost
rozpocznij naukę
Serek wiejski
en skinke
rozpocznij naukę
Szynka
et pålegg
rozpocznij naukę
Obkład (to, co na chlebie)
et smørbrød
rozpocznij naukę
Kanapka
en eggerøre
rozpocznij naukę
Jajecznica
et speilegg
rozpocznij naukę
Jajko sadzone
et hardkokt egg
rozpocznij naukę
Jajko ugotowane na twardo
et bløtkokt egg
rozpocznij naukę
Jajko ugotowane na miękko
en melk
rozpocznij naukę
Mleko
en jogurt
rozpocznij naukę
Jogurt
en frokostblanding
rozpocznij naukę
Płatki, musli itd.
et mel
rozpocznij naukę
Mąka
hvetemel
rozpocznij naukę
Mąka pszenna
et korn
rozpocznij naukę
Zboże
en grøt
rozpocznij naukę
Kasza
et kjøtt
rozpocznij naukę
Mięso
et svinekjøtt
rozpocznij naukę
Wieprzowina
et oksekjøtt
rozpocznij naukę
Wołowina
et lammekjøtt
rozpocznij naukę
Baranina
fjærfe
rozpocznij naukę
Drób
en kalkun
rozpocznij naukę
Indyk
en kylling
rozpocznij naukę
Kurczak
et bryst
rozpocznij naukę
Pierś
et kyllingbryst
rozpocznij naukę
Pierś kurczaka
et andebryst
rozpocznij naukę
Pierś kaczki
en fisk
rozpocznij naukę
Ryba
en filet
rozpocznij naukę
Filet
en laks
rozpocznij naukę
Łosoś
en torsk
rozpocznij naukę
Dorsz
en ørret
rozpocznij naukę
Pstrąg
en makrell
rozpocznij naukę
Makrela
en/ei sild
rozpocznij naukę
Śledź
en tunfisk
rozpocznij naukę
Tuńczyk
reker
rozpocznij naukę
Krewetki
en pasta
rozpocznij naukę
Makaron
en ris
rozpocznij naukę
Ryż
en bokhvete
rozpocznij naukę
Kasza gryczana
en hirse
rozpocznij naukę
Kasza jaglana
grønnsaker
rozpocznij naukę
Warzywa
en kål
rozpocznij naukę
Kapusta
en reddik
rozpocznij naukę
Rzodkiewka
en paprika
rozpocznij naukę
Papryka
en salat
rozpocznij naukę
Sałata
en agurk
rozpocznij naukę
Ogórek
en brokkoli
rozpocznij naukę
Brokuł
en blomkål
rozpocznij naukę
Kalafior
en squash
rozpocznij naukę
Cukinia
en/ei rødbet
rozpocznij naukę
Burak
en løk
rozpocznij naukę
Cebula
en hvitløk
rozpocznij naukę
Czosnek
en/ei bønne
rozpocznij naukę
Fasola
en mais
rozpocznij naukę
Kukurydza
en kålrabi
rozpocznij naukę
Kalarepa
en tomat
rozpocznij naukę
Pomidor
frukt
rozpocznij naukę
Owoce (rzeczownik niepoliczalny)
et eple
rozpocznij naukę
Jabłko
en drue
rozpocznij naukę
Winogrono
en/ei pære
rozpocznij naukę
Gruszka
en/ei plomme
rozpocznij naukę
Śliwka
et bær
rozpocznij naukę
Owoce leśne
et bringebær
rozpocznij naukę
Malina
et blåbær
rozpocznij naukę
Jagoda
et solbær
rozpocznij naukę
Czarna porzeczka
et stikkelsesbær
rozpocznij naukę
Agrest
en rips
rozpocznij naukę
Czerwona porzeczka
et kirsebær
rozpocznij naukę
Wiśnia
en morell
rozpocznij naukę
Czereśnia
en appelsin
rozpocznij naukę
Pomarańcza
en sitron
rozpocznij naukę
Cytryna
en ananas
rozpocznij naukę
Ananas
en ert
rozpocznij naukę
Groszek
en/ei linse
rozpocznij naukę
Soczewica
nøtter
rozpocznij naukę
Orzechy
valnøtter
rozpocznij naukę
Orzechy włoskie
peanøtter
rozpocznij naukę
Orzeszki ziemne
en olje
rozpocznij naukę
Oliwa
en/ei kake
rozpocznij naukę
Ciasto
en kjeks
rozpocznij naukę
Herbatnik, ciastko

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.