Carne, pescado y marisco/ mięso, ryby i owoce morza

 0    19 fiszek    karolinaholubczuk
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
el atún
rozpocznij naukę
tuńczyk
el bacalao
rozpocznij naukę
dorsz
los calamares
rozpocznij naukę
kalmary
el cerdo
rozpocznij naukę
wiperzowina
la chuleta
rozpocznij naukę
kotlet
el cordero
rozpocznij naukę
baranina, jagnięcina
el filete
rozpocznij naukę
filet, stek
la gamba
rozpocznij naukę
krewetka
el jamón
rozpocznij naukę
szynka
los mejillones
rozpocznij naukę
małże
la merluza
rozpocznij naukę
morszczuk
el pavo
rozpocznij naukę
indyk
el pollo
rozpocznij naukę
kurczak
el pulpo
rozpocznij naukę
ośmiornica
la salchicha
rozpocznij naukę
kiełbaska
el salmón
rozpocznij naukę
łosoś
el tocino/ la panceta
rozpocznij naukę
bekon, boczek
la ternera
rozpocznij naukę
wołowina
la trucha
rozpocznij naukę
pstrąg

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.