krycha 1

 0    52 fiszki    bitchimmadonna
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
herbata z mlekiem
rozpocznij naukę
bawarka
znawca win
rozpocznij naukę
sommelier
małe ogórki marynowane do 5cm
rozpocznij naukę
korniszony
wzdęcie wieczka lub denka puszki konserwy
rozpocznij naukę
bombaż
przepełnienie puszki
rozpocznij naukę
bombaż fizyczny
reakcja między treścią puszki a puszką
rozpocznij naukę
bombaż chemiczny
spowodowanie rozwinięciem się drobnoustrojów
rozpocznij naukę
bombaż mikrobiologiczny
dzielenie mięs przy konsumencie
rozpocznij naukę
tranżerowanie
podawanie potraw płonących
rozpocznij naukę
flambirowanie
scyzoryk kelnerski
rozpocznij naukę
trybuszon
napój alkoholowy podawany na początku przyjęcia
rozpocznij naukę
aperitif
napój alkoholowy podawany na zakończenie przyjęcia w celu lepszego trawienia
rozpocznij naukę
digestif
naczynie do zapiekania w kształcie muszelki, wykonane z kamionki
rozpocznij naukę
kokilki
na przyprawy
rozpocznij naukę
menaż
metalowe naczynie do zapiekania
rozpocznij naukę
nelsonka
piętrowa patera
rozpocznij naukę
etażerka
patera
rozpocznij naukę
gerydon
wysoka, prosta szklanka
rozpocznij naukę
tumbler
roztopiony ser z dodatkiem wina w którym macza się kawałki bułki
rozpocznij naukę
fondue
zlewanie wina znad osadu
rozpocznij naukę
dekantacja win
stołek barowy
rozpocznij naukę
hocker
konsument sam sobie wybiera z karty
rozpocznij naukę
a la carte
oproszone mąką
rozpocznij naukę
sauté
ozdobienie potrawy
rozpocznij naukę
garnirowanie
gulasz z mięsa wołowego pokrojonego w paski
rozpocznij naukę
boeuf Strogonow
gulasz z nerek wieprzowych
rozpocznij naukę
cynadry wieprzowe
danie z kawałków gotowanego mięsa bez kości z jarzynami, podawane w galarecie na zimno
rozpocznij naukę
galantyna
jednoporcjowa galaretka z drobiu
rozpocznij naukę
tymbaliki
rozdrobniona masa z dodatkiem białka
rozpocznij naukę
mus
połówka śledzia marynowanego, spięte wykałaczką
rozpocznij naukę
rolmopsy
ryż z dodatkiem warzyw
rozpocznij naukę
risotto
skorupka ciasta francuskiego, ptysiowego do której po upieczeniu nakłada się farsz
rozpocznij naukę
vol au vent
ciasto pieczone w płaskiej foremce z ząbkami
rozpocznij naukę
tarta
małe ciasteczka pieczone w foremkach z ząbkami
rozpocznij naukę
tartaletki
serweta kelnerska
rozpocznij naukę
kelnerka
miękka podkładka pod obrus
rozpocznij naukę
molton
kwadratowa serweta na stół
rozpocznij naukę
napperon
ozdobna marszczona falbana
rozpocznij naukę
skirting
podłużna serweta układana na środku szerokiego stołu
rozpocznij naukę
laufer
podkładki pod nakrycie, wykonane np z korka
rozpocznij naukę
sety
kieliszek do koniaku
rozpocznij naukę
bakał
odkurzacz do okruchów
rozpocznij naukę
bread crumber
naczynie do przygotowywania drinków
rozpocznij naukę
shaker
miarka birmańska (dwustronny kieliszek)
rozpocznij naukę
jigger
wiadro do schładzania szampana
rozpocznij naukę
cooler
ochraniacze do świec
rozpocznij naukę
profitki
stojak do tac
rozpocznij naukę
tray-jack
oferta dań i napojów w formie pisemnej
rozpocznij naukę
karta menu
zestaw co najmniej 3 dań ułożonych w całość
rozpocznij naukę
menu
śniadanie + lunch
rozpocznij naukę
brunch
lekki obiad od 12:00 do 15:00
rozpocznij naukę
lunch
orzeźwiający deser z posłodzonej wody z zamrożonymi owocami
rozpocznij naukę
sorbet

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.