Repetytorium nowe Konarski unit 6

 0    14 fiszek    anetaewa1976
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
1 wieprzowina
rozpocznij naukę
1 pork
2 wołowina
rozpocznij naukę
2 beef
3. kiść winogron
rozpocznij naukę
3. bunch of grapes
4. stek twardy/dobrze wysmazony/surowy
rozpocznij naukę
4. tough-well-done-raw (ro)
5. rozgotowany-niedogotowany
rozpocznij naukę
5. overcooked-underdone
6 łagodny-pikantny
rozpocznij naukę
6 mild-spicy/hot
7.święzy-tłusty
rozpocznij naukę
7. fresh-fatty
8. gumowaty, chrupiący, chudy
rozpocznij naukę
8. chewy-crusty-lean
9. czerstwy chleb
rozpocznij naukę
9. stale bread
10 mięso kruche, miekkie
rozpocznij naukę
10 meat tender
11 ekologiczny ser
rozpocznij naukę
11 organic cheese
12. odpychający
rozpocznij naukę
12off-putting
13 kremowy
rozpocznij naukę
13 creamy
14 z wolnego chowu
rozpocznij naukę
14 free range

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.