dzial 4

 0    46 fiszek    guest3459930
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
morela
rozpocznij naukę
apricot
bakłażan
rozpocznij naukę
aubergine
burak
rozpocznij naukę
beetrot
gorzki
rozpocznij naukę
bitter
mdły
rozpocznij naukę
bland
posiekac
rozpocznij naukę
chop
czerstwy
rozpocznij naukę
stale
jędrny
rozpocznij naukę
firm
chudy
rozpocznij naukę
lean
danie główne
rozpocznij naukę
main course
łagodny
rozpocznij naukę
mild
talerz
rozpocznij naukę
plate
rzodkiewka
rozpocznij naukę
radish
surowy
rozpocznij naukę
raw
dojrzały / dojrzała
rozpocznij naukę
ripe
piec (mieso lub warzywa)
rozpocznij naukę
roast
zgniły
rozpocznij naukę
rotten
zimna / zdrowa / lekka / szybka przekąska
rozpocznij naukę
cold/healthy/light/quick snack
smażyć
rozpocznij naukę
to fry
czipsy
rozpocznij naukę
crisps
napój gazowany
rozpocznij naukę
fizzy drink
wybredny
rozpocznij naukę
fussy
składnik
rozpocznij naukę
an ingredient
danie ciężkostrawne
rozpocznij naukę
heavy meal
lokalne produkty
rozpocznij naukę
local produce
dietetyk
rozpocznij naukę
nutritionist
wlać
rozpocznij naukę
pour
sardynki
rozpocznij naukę
sardines
obrzydliwy
rozpocznij naukę
disgusting
trzy daniowy posiłek
rozpocznij naukę
three course meal
sektor rolny
rozpocznij naukę
agricultural section
alarmujące/oficjalne statystyki
rozpocznij naukę
alarming/ official statistics
pomagac
rozpocznij naukę
assist
branza kateringowa turtysczynan
rozpocznij naukę
catering / tourist industry
wyrzucone
rozpocznij naukę
discarded
termin wykonania
rozpocznij naukę
due date
zuzycie energi
rozpocznij naukę
energy consumption
terminnwaznosci
rozpocznij naukę
expiry date
finansowy/ wolontariacki sektor
rozpocznij naukę
financial/ voluntary section
odpady domowe
rozpocznij naukę
food/ household waste
zachęta
rozpocznij naukę
incentive
Przemysł wytwórczy
rozpocznij naukę
manufacturing industry
pożywny
rozpocznij naukę
nutritious
zalecana data sprsedasy
rozpocznij naukę
sell by date
podac
rozpocznij naukę
serve
potrzeby żywieniowe
rozpocznij naukę
dietary needs

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.