Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Moja lekcja
Moja lekcja
0
110 fiszek
guest3654462
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
składniki odżywcze
rozpocznij naukę
nutrients
zachęcić
rozpocznij naukę
encourage
różnorodność
rozpocznij naukę
variety
niezrównoważona dieta
rozpocznij naukę
unbalanced diet
zastrzyk energii
rozpocznij naukę
energy boost
radzić sobie z
rozpocznij naukę
cope with
podwieczorek
rozpocznij naukę
tea
kawałek na jeden kęs
rozpocznij naukę
one bite piece (bite size)
pociągający
rozpocznij naukę
appealing
trochę
rozpocznij naukę
slightly
angażować
rozpocznij naukę
involve
artykuły spożywcze
rozpocznij naukę
groceries
szczotkować zęby
rozpocznij naukę
brush teeth
rośliny strączkowe
rozpocznij naukę
pulses
wytrawne
rozpocznij naukę
savoury
bułeczki
rozpocznij naukę
scones
bułka
rozpocznij naukę
bun
kwaśny
rozpocznij naukę
acidic
rozcieńczony
rozpocznij naukę
diluted
okazjonalne poczęstunek
rozpocznij naukę
occasional treat
posiekany
rozpocznij naukę
chopped up
przetworzony
rozpocznij naukę
processed
smak
rozpocznij naukę
flavour
istotny
rozpocznij naukę
essential
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholegrain
naleśnik
rozpocznij naukę
crumpet
wapń
rozpocznij naukę
calcium
żelazo
rozpocznij naukę
iron
gotować na parze
rozpocznij naukę
steam
wchłanianie
rozpocznij naukę
absorption
adsorpcja
rozpocznij naukę
adsorption
odpowiedni / odpowiednia
rozpocznij naukę
suitable
słone przekąski
rozpocznij naukę
salty snacks
gotowe posiłki
rozpocznij naukę
ready meals
deser
rozpocznij naukę
dessert
deser
rozpocznij naukę
pudding
nieodpowiedni
rozpocznij naukę
unsuitable
naleśnik
rozpocznij naukę
pancake
smak
rozpocznij naukę
taste
warzywa strączkowe
rozpocznij naukę
legumes
bułka
rozpocznij naukę
roll
stężony
rozpocznij naukę
concentrated
niezaangażowany
rozpocznij naukę
uninvolved
nieatrakcyjny
rozpocznij naukę
unattractive
nie radzić sobie
rozpocznij naukę
not deal with
spadek energii
rozpocznij naukę
energy drop
zniechęcać
rozpocznij naukę
discourage
leczenie
rozpocznij naukę
treatment
otyłość
rozpocznij naukę
obesity
angażować
rozpocznij naukę
involve
przepisać
rozpocznij naukę
prescribe
celiakia
rozpocznij naukę
coeliac disease
jelito
rozpocznij naukę
intestine
jelito / kiszka / wnętrzności / flaki
rozpocznij naukę
gut
jelito
rozpocznij naukę
bowel
pszenica
rozpocznij naukę
wheat
żyto
rozpocznij naukę
rye
jęczmień
rozpocznij naukę
barley
owies
rozpocznij naukę
oats
zawierać
rozpocznij naukę
contain
wyściółka jelita
rozpocznij naukę
bowel lining
niedobór składników odżywczych
rozpocznij naukę
nutrient deficiency
objawy
rozpocznij naukę
symptoms
utrata wagi
rozpocznij naukę
weight loss
biegunka
rozpocznij naukę
diarrhea
zaparcie
rozpocznij naukę
constipation
obrzęk brzucha
rozpocznij naukę
abdominal swelling
dieta bezglutenowa
rozpocznij naukę
gluten free diet
nadzór
rozpocznij naukę
supervision
podwyższony poziom cholesterolu
rozpocznij naukę
raised cholesterol
czynniki ryzyka
rozpocznij naukę
risk factors
powiązany
rozpocznij naukę
associated
choroba niedokrwienna serca
rozpocznij naukę
coronary heart disease
wątły
rozpocznij naukę
frail
spożycie żywności
rozpocznij naukę
food intake
tłuszcz nasycony
rozpocznij naukę
saturated fat
wyroby cukiernicze
rozpocznij naukę
patries
wielonienasycone
rozpocznij naukę
polyunsaturated
rozsmarowywać
rozpocznij naukę
spreads
oszczędnie
rozpocznij naukę
sparingly
szkodliwy
rozpocznij naukę
harmful
nieszkodliwy
rozpocznij naukę
harmless
nadmierne pragnienie
rozpocznij naukę
excessive thirst
zmęczenie
rozpocznij naukę
tiredness
poziom glukozy we krwi
rozpocznij naukę
blood glucose level
sztuczny słodzik
rozpocznij naukę
artifical sweetener
zachęcić
rozpocznij naukę
encourage
odpowiedni / odpowiednia
rozpocznij naukę
appropriate
jedzenie skrobiowe
rozpocznij naukę
starchy food
zapewniać
rozpocznij naukę
ensure
ograniczyć
rozpocznij naukę
cut down on
z nadwagą
rozpocznij naukę
overweight
utrzymać
rozpocznij naukę
maintain
zróżnicowana dieta
rozpocznij naukę
varied diet
odtłuszczone
rozpocznij naukę
skimmed
półtłuste
rozpocznij naukę
semi-skimmed
niedobór
rozpocznij naukę
deficienty
smalec
rozpocznij naukę
lard
lekarz pierwszego kontaktu (rodzinny)
rozpocznij naukę
GP
stan medyczny
rozpocznij naukę
medical condition
smażenie
rozpocznij naukę
frying
gotowanie na parze
rozpocznij naukę
steaming
gotowanie w wodzie
rozpocznij naukę
boiling
konserwa mięsna
rozpocznij naukę
luncheon meat
uniknąć
rozpocznij naukę
avoid
chude mięso
rozpocznij naukę
lean meat
niedowaga
rozpocznij naukę
underweight
nieodpowieni
rozpocznij naukę
inadequate
wzrost masy ciała
rozpocznij naukę
weight gain
odradzane
rozpocznij naukę
advised against
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest3654462.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business Marketing
wypróbuj za darmo
Angielski dla żeglarzy
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności