3

 0    113 fiszek    ggmyx8cspf
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Klient
rozpocznij naukę
la cliente
handlowiec
rozpocznij naukę
le commerçant
kartą
rozpocznij naukę
par carte
czy to będzie wszystko? tak, na razie
rozpocznij naukę
ce sera tout? oui, pour l’instant
Czyja to jest?
rozpocznij naukę
c’est a qui?
ile to kosztuje?
rozpocznij naukę
combien ça coûte?
biznes
rozpocznij naukę
les commerces
Rzeźnik
rozpocznij naukę
la bouchère
Piekarz
rozpocznij naukę
la boulangère
sklepikarz
rozpocznij naukę
l’épicière
producent sera
rozpocznij naukę
la fromagère
sprzedawca ryb
rozpocznij naukę
la poissonnière
bazar, targ
rozpocznij naukę
le marché
jedzenie
rozpocznij naukę
les aliments
owoce
rozpocznij naukę
les fruits
mięso
rozpocznij naukę
la viande
warzywa
rozpocznij naukę
les légumes
morela
rozpocznij naukę
l’abricot
m
czereśnia
rozpocznij naukę
la cerise
truskawka
rozpocznij naukę
la fraise
brzoskwinia
rozpocznij naukę
la pêche
jabłko
rozpocznij naukę
la pomme
cukinia
rozpocznij naukę
la courgette
fasolka szparagowa
rozpocznij naukę
les haricots verts
papryka
rozpocznij naukę
le poivron
ziemniak
rozpocznij naukę
la pomme de terre
sałatka
rozpocznij naukę
la salade
ciastka
rozpocznij naukę
les viennoiseries
Oliwa z oliwek
rozpocznij naukę
l’huile d’olive
nabiał
rozpocznij naukę
les produits laitiers
masło
rozpocznij naukę
le beurre
śmietana
rozpocznij naukę
la crème
śliwka
rozpocznij naukę
la prune
szynka
rozpocznij naukę
le jambon
czosnek
rozpocznij naukę
l'ail (m)
ogórek
rozpocznij naukę
le concombre
gruszka
rozpocznij naukę
la poire
wieprzowina
rozpocznij naukę
le porc
kapusta
rozpocznij naukę
le chou
łosoś
rozpocznij naukę
le saumon
ser kozi
rozpocznij naukę
le fromage de chèvre
jogurt
rozpocznij naukę
le yaourt
płatki
rozpocznij naukę
les céréales
mąka
rozpocznij naukę
la farine
makaron
rozpocznij naukę
les pâtes
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
ryż
rozpocznij naukę
le riz
jajko
rozpocznij naukę
l’oeuf
m
ryba
rozpocznij naukę
le poisson
mięso
rozpocznij naukę
la viande
ilości
rozpocznij naukę
les quantités
cytryna
rozpocznij naukę
le citron
cukier
rozpocznij naukę
le sucre
pudełko
rozpocznij naukę
une boîte de
butelka
rozpocznij naukę
une bouteille de
kilo
rozpocznij naukę
un kilo de
kosz
rozpocznij naukę
un panier de
pakiet
rozpocznij naukę
un paquet de
garnek z
rozpocznij naukę
un pot de
Metody Płatności
rozpocznij naukę
les moyens de paiement
karta kredytowa
rozpocznij naukę
la carte bancaire
mleko
rozpocznij naukę
la lait
posiłki
rozpocznij naukę
les repas
gulasz z cielęciny
rozpocznij naukę
la blanquette de veau
rachunek
rozpocznij naukę
l’addition
f
mapa
rozpocznij naukę
la carte
zamawiać
rozpocznij naukę
commander
wejście
rozpocznij naukę
l’entrée
danie, potrawa
rozpocznij naukę
le plat
deser
rozpocznij naukę
le dessert
Formuła
rozpocznij naukę
la formule
Danie dnia
rozpocznij naukę
le plat de jour
sól
rozpocznij naukę
le sel
pieprz
rozpocznij naukę
le poivre
drinki
rozpocznij naukę
les boissons
woda
rozpocznij naukę
l’eau
f
sok owocowy
rozpocznij naukę
le jus de fruits
Soda
rozpocznij naukę
le soda
kawa
rozpocznij naukę
le café
piwo
rozpocznij naukę
la bière
wino
rozpocznij naukę
le vin
czekolada
rozpocznij naukę
le chocolat
herbata
rozpocznij naukę
le thé
pierś z kaczki
rozpocznij naukę
le magret du canard
lód
rozpocznij naukę
la glace
ciasto
rozpocznij naukę
le gâteau
pudding ryżowy
rozpocznij naukę
le riz au lait
naczynia
rozpocznij naukę
la vaisselle
talerz
rozpocznij naukę
l’assiette
f
karafka
rozpocznij naukę
la carafe
nóż
rozpocznij naukę
le couteau
szkło
rozpocznij naukę
la verre
widelec
rozpocznij naukę
la fourchette
łyżka
rozpocznij naukę
la cuillère
patelnia
rozpocznij naukę
la poêle
szklanka
rozpocznij naukę
un verre
miska
rozpocznij naukę
le bol
czajnik
rozpocznij naukę
la bouilloire
serwetka
rozpocznij naukę
la serviette
smaczny
rozpocznij naukę
délicieux
kwaśny
rozpocznij naukę
aigre
tuczący
rozpocznij naukę
engraissement
sztućce
rozpocznij naukę
le couvert
łagodny
rozpocznij naukę
modéré
słodki
rozpocznij naukę
doux
ostry
rozpocznij naukę
net
gorzki
rozpocznij naukę
amer
słony
rozpocznij naukę
salé
tłusty
rozpocznij naukę
gras
wołowina
rozpocznij naukę
le bœuf
świeży
rozpocznij naukę
frais
cebula
rozpocznij naukę
l'oignon (m)
sernik
rozpocznij naukę
le cheesecake

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.