7

 0    54 fiszki    guest3552173
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
pełnoziarniste krakersy
rozpocznij naukę
whole wheat crackers
chleb razowy
rozpocznij naukę
whole wheat bread
makaron pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
whole wheat pasta
pełnoziarniste bułki kanapkowe i bułki
rozpocznij naukę
whole wheat sandwich buns and rolls
Produkty zbożowe rafinowane
rozpocznij naukę
Refined grain products
chleb kukurydziany
rozpocznij naukę
cornbread
kluski
rozpocznij naukę
noodles
pity
rozpocznij naukę
pitas
kuskus
rozpocznij naukę
couscous
pełnoziarniste płatki zbożowe
rozpocznij naukę
whole wheat cereal flake
karczochy, szparagi, fasola, buraki, brukselka
rozpocznij naukę
artichokes, asparagus, beans, beets, brussels
kiełki, brokuły, kapusta, marchew, kalafior, seler, ogórek, bakłażany,
rozpocznij naukę
sprouts, broccoli, cabbage, carrots, cauliflower, celery, cucumber, eggplants,
rzepa, por, pieczarki, cebula, strąki grochu, papryka, rzodkiewka, sałata
rozpocznij naukę
turnips, leeks, mushrooms, onions, pea pods, peppers, radishes, salad greens
kiełki, cukinia, groszek, pomidory.
rozpocznij naukę
sprouts, zucchini, peas, tomatoes.
pasternak, ziemniaki, dynia, zielony groszek, kukurydza, fasola
rozpocznij naukę
parsnips, potatoes, pumpkin, green peas, corn, beans
morele, banany, wiśnie, grejpfruty, kiwi, cytryny
rozpocznij naukę
apricots, bananas, cherries, grapefruit, kiwi fruit, lemons
limonki, mango, nektarynki, pomarańcze, brzoskwinie, gruszki, papaja, ananas,
rozpocznij naukę
limes, mangoes, nectarines, oranges, peaches, pears, papaya, pineapple,
śliwki, suszone śliwki, rodzynki, mandarynki; jagody: truskawki, borówki, maliny, melony: kantalupa, melon miodowy, arbuz
rozpocznij naukę
plums, prunes, raisins, tangerines; berries: strawberries, blueberries, raspberries, melons: cantaloupe, honeydew, watermelon
tofu (twaróg sojowy), burgery wegetariańskie.
rozpocznij naukę
tofu (bean curd made from soybeans), veggie burgers.
migdały, orzechy nerkowca, orzechy laskowe, orzechy mieszane, orzeszki ziemne, masło orzechowe, pekan, pistacje, pestki dyni, nasiona sezamu, nasiona słonecznika, orzechy włoskie
rozpocznij naukę
almonds, cashews, hazelnuts (filberts), mixed nuts, peanuts, peanut butter, pecans, pistachios, pumpkin seeds, sesame seeds, sunflower seeds, walnuts
mleko sojowe wzbogacone wapniem
rozpocznij naukę
calcium-fortified soymilk
beztłuszczowy, o obniżonej zawartości tłuszczu, jogurt z pełnego mleka.
rozpocznij naukę
fat-free, low fat, reduced fat, whole milk yoghurt
wołowina, szynka, jagnięcina, wieprzowina, cielęcina; bizon, królik, jeleń; wołowina, wieprzowina, jagnięcina
rozpocznij naukę
beef, ham, lamb, pork, veal; bison, rabbit, deer; beef, pork, lamb
wątroba i podroby; Drób: kurczak, kaczka, gęś, indyk, mielone mięso z kurczaka i indyka
rozpocznij naukę
liver and giblets; Poultry: chicken, duck, goose, turkey, ground chicken and turkey
sum, dorsz, flądra, dorsz, halibut, śledź, makrela, mintaj, łosoś, okoń morski, lucjan, miecznik, pstrąg, tuńczyk, karp, szczupak, węgorz.
rozpocznij naukę
catfish, cod, flounder, haddock, halibut, herring, mackerel, pollock, porgy, salmon, sea bass, snapper, swordfish, trout, tuna, carp, pike, eel.
Konserwy rybne: anchois, małże, tuńczyk, sardynki
rozpocznij naukę
Canned fish: anchovies, clams, tuna, sardines
Skorupiaki: małże, kraby, raki, homary, omułki, ośmiornice, ostrygi, przegrzebki, kalmary, krewetki
rozpocznij naukę
Shellfish: clams, crab, crayfish, lobster, mussels, octopus, oysters, scallops, squid (calamari), shrimp
oleje roślinne (takie jak rzepakowy, kukurydziany, bawełniany, oliwkowy, arachidowy, sojowy, lniany i słonecznikowy)
rozpocznij naukę
vegetable oils (such as canola, corn, cottonseed, olive, peanut, soybean, linseed and sunflower)
smalec, majonez, sos sałatkowy typu majonezowego, sos winegret, oliwki (dojrzałe, z puszki), awokado, masło orzechowe
rozpocznij naukę
lard, mayonnaise, mayonnaise-type salad dressing, vinaigrette dressing, olives (ripe, canned), avocado, peanut butter
podejście
rozpocznij naukę
approach
wydany
rozpocznij naukę
released
opublikowany
rozpocznij naukę
publicized
rekomendacje
rozpocznij naukę
recommendation
porcje
rozpocznij naukę
servings
bez wysiłku
rozpocznij naukę
hassle-free
adekwatność
rozpocznij naukę
adequacy
konsumenci
rozpocznij naukę
consumers
gospodarstwo domowe
rozpocznij naukę
household
rozpowszechniony
rozpocznij naukę
widespread
zapobiec
rozpocznij naukę
prevent
powściągliwy
rozpocznij naukę
moderate
podejście metodyczne
rozpocznij naukę
method approach
zatrzymać się, aby zapobiec
rozpocznij naukę
stop to prevent
sugestie do rekomendacji
rozpocznij naukę
suggestions to recommendation
klient
rozpocznij naukę
customer
zrównoważona metoda
rozpocznij naukę
balanced methode
zrównoważony umiarkowany
rozpocznij naukę
balanced moderate
wydrukowano wydano
rozpocznij naukę
printed relased
krajowy
rozpocznij naukę
domestic
prosty, łatwy
rozpocznij naukę
simple
produkty zbożowe żywność, dobra jedzenie tłuszcze wzorce mleko napoje poziomy porcje zachorowalność i śmiertelność
rozpocznij naukę
grain products foods goods eating fats patterns milk beverages levels servings morbidity and mortality
ocenianie
rozpocznij naukę
assessment
warzywo smakosz smażenie na patelni śniadanie blanszowanie brunch duszenie przystawka
rozpocznij naukę
vegetable gourmet stir-frying breakfast blanching brunch braising starter
deser smażenie na głębokim tłuszczu gotowanie na wolnym ogniu obiad pieczenie danie główne
rozpocznij naukę
dessert deep frying simmering lunch baking maincourse

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.