hiszpanski jedzenie

 0    55 fiszek    p2cjjtpdmm
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
olej
rozpocznij naukę
aceite de diva
oliwki
rozpocznij naukę
aceitunas
pomidor
rozpocznij naukę
tomate
cebula
rozpocznij naukę
cebolla
krewetki
rozpocznij naukę
gambas
sałata
rozpocznij naukę
lechuga
limonka
rozpocznij naukę
limon
majonez
rozpocznij naukę
mayonesa
sól
rozpocznij naukę
sal
pieprz
rozpocznij naukę
pimienta
czosnek
rozpocznij naukę
ajo
ryba
rozpocznij naukę
atun
ryż
rozpocznij naukę
arroz
kiełbasa
rozpocznij naukę
chorizo
jajko
rozpocznij naukę
huevo
mleko
rozpocznij naukę
lechce
ziemniak
rozpocznij naukę
patata
ogórek
rozpocznij naukę
pepino
papryka
rozpocznij naukę
pimiento
kalmar
rozpocznij naukę
calamares
durszlak
rozpocznij naukę
colador
duzy talerz
rozpocznij naukę
el palto hondo
nóż
rozpocznij naukę
el cuchillo
dzbanek
rozpocznij naukę
jarra
garnek
rozpocznij naukę
la olla
patelnia
rozpocznij naukę
la sartén
szklanka
rozpocznij naukę
el vaso
miska
rozpocznij naukę
el bol
płaski talerz
rozpocznij naukę
la plato llano
blender
rozpocznij naukę
licuadora
serwetka
rozpocznij naukę
la servilleta
tarka
rozpocznij naukę
el rallo / el rallador
rękawiczka
rozpocznij naukę
el guante
łyżka
rozpocznij naukę
la cuchara
deska do krojenia
rozpocznij naukę
la tabla de cortar
mikser
rozpocznij naukę
la batidora
korkociąg
rozpocznij naukę
el sacacorchos
filiżanka
rozpocznij naukę
la taza
kieliszek do szampana
rozpocznij naukę
la copa
panierować
rozpocznij naukę
rebozar
usmażyć
rozpocznij naukę
freir
kroić, ciąć
rozpocznij naukę
cortar
siekać
rozpocznij naukę
picar
ubijać
rozpocznij naukę
batir
piec
rozpocznij naukę
hornear
nalewać
rozpocznij naukę
echar
mieszać, rozmieszać
rozpocznij naukę
remover
rozsmarowywac
rozpocznij naukę
untar
gotować (coś)
rozpocznij naukę
cocer
podawać
rozpocznij naukę
servir
rozpuszczac
rozpocznij naukę
fundir
piec
rozpocznij naukę
asar
trzeć (na tarce)
rozpocznij naukę
rallar
panierować
rozpocznij naukę
rebozar
usmażyć
rozpocznij naukę
freir

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.