Fødevarelære

 0    33 fiszki    annawalkowiak8
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
skladowanie
rozpocznij naukę
opbevaring
zastosowanie
rozpocznij naukę
anvendelse
przygotowanie kartofli
rozpocznij naukę
tilberedning af kartofler
rozkladac sie
rozpocznij naukę
nedbrydes
tworzyć
rozpocznij naukę
opbygge
kiełkować
rozpocznij naukę
spire
gnić
rozpocznij naukę
rådne
niezliczone
rozpocznij naukę
utallige
żelazo
rozpocznij naukę
jern, jernet
wykopać z ziemi
rozpocznij naukę
grave op af jorden
skrobia
rozpocznij naukę
stivelse
znaczenie
rozpocznij naukę
betydning
odmiana
rozpocznij naukę
sort
warunki uprawy
rozpocznij naukę
dyrkningbetingelser
warunki przechowywania
rozpocznij naukę
lagerbetingelser
fenylaza
rozpocznij naukę
phenolase
tlen
rozpocznij naukę
ilt
płatki ziemniaczane
rozpocznij naukę
kartoffelflager
mąka ziemniaczana, skrobia
rozpocznij naukę
kartoffelmel, stivelse
piec
rozpocznij naukę
bage
smarzyć
rozpocznij naukę
stege
gotować
rozpocznij naukę
laver mad
gotować w garnku
rozpocznij naukę
kog i en gryde
odpowiedni
rozpocznij naukę
egnet
mączne
rozpocznij naukę
melet
młode ziemniaki (pierwsze w sezonie)
rozpocznij naukę
nye kartofler (sæsonens første)
zwarta konsystencja
rozpocznij naukę
holdbar konsistens
strata witamin
rozpocznij naukę
tab af vitaminer
podczas przechowywania
rozpocznij naukę
under opbevaring
suchy
rozpocznij naukę
tør
wartości odżywcze
rozpocznij naukę
næringsværdi
kroić na plasterki
rozpocznij naukę
skåret i skiver
zawierać
rozpocznij naukę
indeholde

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.