Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Analiza - Pan de jengibre
Analiza - Pan de jengibre
0
208 fiszek
agnikeifet
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
folia spożywcza
rozpocznij naukę
papel film / film transparente
gładka/jednolita masa
rozpocznij naukę
masa homogénea / masa suave
mikser ręczny
rozpocznij naukę
batidora de varillas
roztrzepane jajko
rozpocznij naukę
huevo batido
cukier puder
rozpocznij naukę
azúcar glas / en polvo / pulverizada
proszek do pieczenia
rozpocznij naukę
bicarbonato sódico
rękaw cukierniczy
rozpocznij naukę
la manga pastelera / la manga confitera
z małą końcówką
rozpocznij naukę
con la boquilla pequeña
podsypać mąką
rozpocznij naukę
enharinar
połączyć składniki
rozpocznij naukę
integrar / mezclar los ingredientes
mieszać
3 czasowniki
rozpocznij naukę
mezclar / revolver / remover
starta skórka z cytryny
rozpocznij naukę
ralladura de limón
białko jaja
rozpocznij naukę
clara
żółtko
rozpocznij naukę
yema
ubijać
2 czasowniki
rozpocznij naukę
montar / batir
lukier
rozpocznij naukę
glaseado
miska
rozpocznij naukę
bol
miska (zazwyczaj z uszami)
rozpocznij naukę
tazón
miseczka
rozpocznij naukę
cuenco
naczynie, pojemnik
rozpocznij naukę
recipiente
gar
rozpocznij naukę
olla
garnek z ceramiki
rozpocznij naukę
cazuela
siekać (ciasto, warzywa)
2 czasowniki
rozpocznij naukę
picar / tajar
na małym ogniu
rozpocznij naukę
a fuego lento
rozpuszczać
2 czasowniki
rozpocznij naukę
derretir / disolver
posypać ciasto mąką
rozpocznij naukę
espolvorear la masa con harina
zagnieść/wyrobić ciasto
rozpocznij naukę
amasar la masa
urastać (o cieście)
rozpocznij naukę
crecer
uformować z ciasta kulkę
rozpocznij naukę
formar bola de la masa
papier do pieczenia
rozpocznij naukę
papel para hornear
wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia
rozpocznij naukę
cubrir la bandeja con papel para hornear
wyciskać
rozpocznij naukę
exprimir
róg torebki
rozpocznij naukę
punta de la bolsa
przyprawy korzenne
rozpocznij naukę
especias aromáticas
puszka
rozpocznij naukę
lata
zmięknąć (o pierniczkach)
rozpocznij naukę
ablandar
być świeże, zachować świeżość
rozpocznij naukę
mantenerse frescas
taca / blaszka do pieczenia
rozpocznij naukę
bandeja
wypiek
rozpocznij naukę
hornada
figurki, kształty
rozpocznij naukę
figuritas
foremki do wycinania figuritas
rozpocznij naukę
cortapastas
wycinać
rozpocznij naukę
recortar
piernik
rozpocznij naukę
pan de jengibre
pierniczki
rozpocznij naukę
galletas de jengibre
foremka / forma
rozpocznij naukę
molde
dać odpocząć ciastu w lodówce
rozpocznij naukę
dejar reposar la masa en la nevera
lodówka
rozpocznij naukę
nevera / frigo / frigorífico / refrigerador
zawinąć w folię
rozpocznij naukę
envolver con papel film
folia aluminiowa
rozpocznij naukę
papel de aluminio
wzorki, wzory dekoracyjne (na pierniczkach)
rozpocznij naukę
patrones / formas decorativas
być nadzianym
rozpocznij naukę
estar forrado
piana
rozpocznij naukę
espuma
zapieni się
rozpocznij naukę
hará espuma
stolnica
rozpocznij naukę
tabla de amasar
łyżka cedzakowa
rozpocznij naukę
espumadera
szejk
rozpocznij naukę
batido
ściereczka
rozpocznij naukę
paño
przesiać
rozpocznij naukę
tamizar
szczypta
rozpocznij naukę
pizca / toque
chłodzenie
rozpocznij naukę
refrigeración
50 sztuk
rozpocznij naukę
50 unidades
soda oczyszczona
rozpocznij naukę
bicarbonato de sodio
łyżka
rozpocznij naukę
cuchara
utrzymywać kształt
rozpocznij naukę
mantener la forma
piec (czynność)
rozpocznij naukę
hornear
piekarnik
rozpocznij naukę
horno
dołek, dziura
rozpocznij naukę
hueco
wlać
rozpocznij naukę
verter
rozgrzać piekarnik
rozpocznij naukę
calentar el horno
sklejać się (np. pierniki)
rozpocznij naukę
pegarse
tłuszcz roślinny
rozpocznij naukę
manteca vegetal
natłuszczać
rozpocznij naukę
engrasar
posypywać mąką
rozpocznij naukę
enharinar
bąbelki
rozpocznij naukę
burbujas
roztopiony
rozpocznij naukę
derretido
złotawy
rozpocznij naukę
dorado
wykałaczka
rozpocznij naukę
palillo
wyjąć z formy
rozpocznij naukę
desmoldar
kształty
rozpocznij naukę
figuras
kawałki
rozpocznij naukę
trozos
rozbić
o jajku
rozpocznij naukę
cascar
papier do pieczenia
rozpocznij naukę
papel vegetal / del horno / sufricado / mantequillado
rozwałkować masę
rozpocznij naukę
extender/estirar la masa
uformować kulki
rozpocznij naukę
formar las bolas
ułożyć w odstępach
rozpocznij naukę
coloca con una separación / coloca separando
łyżka (objętość)
rozpocznij naukę
cucharada
łyżeczka (objętość)
rozpocznij naukę
cucharadita
rondel
rozpocznij naukę
cazo
rondel (też)
rozpocznij naukę
cazuela
postacie / laleczki
rozpocznij naukę
muñequitos
miód płynny lub melasa
rozpocznij naukę
miel derretida o melaza
gałka muszkatołowa
rozpocznij naukę
nuez moscada
koraliki
rozpocznij naukę
mostacillas
korzeń
rozpocznij naukę
raíz
mielone goździki
rozpocznij naukę
clavo de olor molido
pudełko / pojemnik
rozpocznij naukę
recipiente
przesiane
rozpocznij naukę
tamizados
zgniecione
rozpocznij naukę
aplastadas
połączone, związane z
rozpocznij naukę
ligados
skórka z cytryny
rozpocznij naukę
limón ralladura
rondel
rozpocznij naukę
cacerola
pienić się
rozpocznij naukę
espumar
shake
rozpocznij naukę
batido
blender / mikser
rozpocznij naukę
licuadora
ubić jaja
rozpocznij naukę
batir los huevos
ozdoba
rozpocznij naukę
adorno
nugat migdałowy / placek migdałowy z miodem
rozpocznij naukę
alajú
migdały
rozpocznij naukę
almendras
wzloty i upadki
rozpocznij naukę
altibajos
kotwica
rozpocznij naukę
ancla
Dolny Śląsk
rozpocznij naukę
Baja Silesia
kardamon
rozpocznij naukę
cardamono
Katarzynki
rozpocznij naukę
catalinas
skórka z cytryny
rozpocznij naukę
cáscara de limón
szynszyla
rozpocznij naukę
chinchilla
cukierki / słodycze
rozpocznij naukę
chuches
goździk
rozpocznij naukę
clavo
świnka morska
rozpocznij naukę
cobaya
codzienny
rozpocznij naukę
cotidiano
przysmaki
rozpocznij naukę
delicias
podły / nikczemny
rozpocznij naukę
despreciable
zmarły
rozpocznij naukę
difunto
fabryka cukiernicza
rozpocznij naukę
fábrica de confitería
mewy
rozpocznij naukę
gaviotas
głodujący
rozpocznij naukę
hambriento
epoka głodu
rozpocznij naukę
hambruna
mąka żytnia
rozpocznij naukę
harina de centeno
mąka pszeniczna
rozpocznij naukę
harina de trigo
miód pitny
rozpocznij naukę
hidromiel
sierota
rozpocznij naukę
huérfano
macocha
rozpocznij naukę
madrastra
Mikołaj Kopernik
rozpocznij naukę
Nicolás Copérnico
klasztor
rozpocznij naukę
monasterio
siostry Benedyktynki
rozpocznij naukę
monjas benedictinas
zapasy
rozpocznij naukę
provisiones
schronienie
rozpocznij naukę
refugio
uratowany
rozpocznij naukę
rescatado
gryzoń
rozpocznij naukę
roedor
wąż
rozpocznij naukę
serpiente
piwnica
rozpocznij naukę
sótano
odpust parafialny
rozpocznij naukę
verbena parroquial
żmija
rozpocznij naukę
víbor
województwo
rozpocznij naukę
voivodia / voivodad
polukrowane
rozpocznij naukę
glaseadas
mnisi
rozpocznij naukę
monjes
pokrojony (na kawałki)
rozpocznij naukę
troceada
mielony
rozpocznij naukę
molido
szczypta
rozpocznij naukę
pizca
drożdże / zaczyn / zakwas
rozpocznij naukę
levadura
polewa / polewa lukrowa
rozpocznij naukę
glasa
odstawienie (ciasta)
rozpocznij naukę
reposo
pokroić na kawałki
rozpocznij naukę
trocear
powierzchnia
rozpocznij naukę
superficie
wylać / przełożyć (np. ciasto na blat)
rozpocznij naukę
volcar
spłaszczyć
rozpocznij naukę
aplastar
ostudzić
rozpocznij naukę
atemperar
nagrzewamy wcześniej
rozpocznij naukę
precalentamos
oprószczając mąką
rozpocznij naukę
enharinando
grubość
rozpocznij naukę
grosor
miara
rozpocznij naukę
medida
odzyskany
rozpocznij naukę
rescatado
baza
rozpocznij naukę
base
pokrywki
rozpocznij naukę
cubiertas
solidny
rozpocznij naukę
sólida
lukier
rozpocznij naukę
glaseado
migdały
rozpocznij naukę
almendras
orzech
rozpocznij naukę
nuez
brzegi
rozpocznij naukę
borde
ważyć
rozpocznij naukę
pesar
piec
rozpocznij naukę
hornear
opiekać
rozpocznij naukę
tostar
utwardzać się
rozpocznij naukę
endurecer
schłodzić
rozpocznij naukę
enfriar
piec (rzeczownik)
rozpocznij naukę
horno
siatka, kratka
rozpocznij naukę
rejilla
przenieść
rozpocznij naukę
trasladar
cukier puder
rozpocznij naukę
azúcar glas
nieznacznie, lekko, nieco, delikatnie
rozpocznij naukę
ligeramente
gęsta
rozpocznij naukę
espesa
ołówek do dekorowania ciast
rozpocznij naukę
lápiz decorador de pastelería
kształt
rozpocznij naukę
molde
wyjątkowa specjalizacja
rozpocznij naukę
peculiar especialidad
odniesienie
rozpocznij naukę
referencia
zmniejsza
rozpocznij naukę
disminuye
lukrowany
rozpocznij naukę
glaseado
nadziewany
rozpocznij naukę
relleno
miód
rozpocznij naukę
miel
pieprzny
rozpocznij naukę
pimentado
miodownik
rozpocznij naukę
pastel de miel
ozdoby
rozpocznij naukę
adornos
prezenty
rozpocznij naukę
regalos
zwyczaje
rozpocznij naukę
costumbres
dawniej
rozpocznij naukę
antaño
południe
rozpocznij naukę
mediodía
likier
rozpocznij naukę
licor
funkcje lecznicze
rozpocznij naukę
funciones medicinales
wdowa
rozpocznij naukę
viuda
spadek
rozpocznij naukę
herencia
wydarzenia
rozpocznij naukę
acontecimientos
zmiany własnościowe
rozpocznij naukę
cambios de propietarios
młynarz
rozpocznij naukę
molinero
cienki
rozpocznij naukę
fino
chrupiące
rozpocznij naukę
crujientes
przecinak
rozpocznij naukę
corrador
dziurka
rozpocznij naukę
agujerito
sznur
rozpocznij naukę
cordón
taśma
rozpocznij naukę
cinta
słomka
rozpocznij naukę
pajita
Stwórz fiszki
español
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Agnikeifet.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business Finance
wypróbuj za darmo
Kolokacje z czasownikami angielskimi
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności