Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Analiza - pierogi
Analiza - pierogi
0
107 fiszek
agnikeifet
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
el requeson
rozpocznij naukę
biały ser, twaróg
el relleno
rozpocznij naukę
farsz
la sal
rozpocznij naukę
sól
la pimienta
rozpocznij naukę
pieprz
la harina
rozpocznij naukę
mąka
enharinar, espolvorear
rozpocznij naukę
podsypać (tu; mąką)
el huevo
rozpocznij naukę
jajko
el agua tibia/ de tiempo
rozpocznij naukę
letnia woda
reconocible
rozpocznij naukę
rozpoznawalny
la masa fina
rozpocznij naukę
cienkie ciasto
rellenar
rozpocznij naukę
nadziewać
dejar que se enfrie
rozpocznij naukę
zostawic do ostygniecia
el pomelo
rozpocznij naukę
grejfrut
la tabla de amasar
rozpocznij naukę
stolnica
hacer/formar un hueco
rozpocznij naukę
zrobić dołek
amasar
rozpocznij naukę
zagnieść
cubrir con papel film
rozpocznij naukę
przykryć folią
el paño
rozpocznij naukę
ściereczka
el diámetro
rozpocznij naukę
średnica
sellar
rozpocznij naukę
kleić (tu; pierogi)
aplastar
rozpocznij naukę
rozpłaszczyć
el pulgar
rozpocznij naukę
kciuk
extender con el rodillo
rozpocznij naukę
rozwałkować wałkiem
los bordes de pierogis
rozpocznij naukę
brzegi pierogów
apretar
rozpocznij naukę
ściskać
la olla
rozpocznij naukę
duży garnek
en tandas
rozpocznij naukę
partiami
el agua hirviendo
rozpocznij naukę
wrzątek
mezclar
rozpocznij naukę
mieszać
... hasta que salgan/ suban a la superficie
rozpocznij naukę
aż wypłyną na wierzch
la nata agria
rozpocznij naukę
śmietana
adorado
rozpocznij naukę
uwielbiany
el rollo/rollito
rozpocznij naukę
wałeczek
La ruta de la Seda
rozpocznij naukę
Szlak jedwabny
La ternera
rozpocznij naukę
Cielęcina
Aves de corral
rozpocznij naukę
Drób
El perejil
rozpocznij naukę
Pietruszka
La levadura de cerveza
rozpocznij naukę
Drożdże piwne
La acedera
rozpocznij naukę
Szczaw
Sazonar/condimentar
rozpocznij naukę
Przyprawiać
La nuez moscada
rozpocznij naukę
Gałka muszkatołowa
Sellar
rozpocznij naukę
Lepić (sklejać, uszczelniać)
El velatorio
rozpocznij naukę
Stypa/ostatnie pożegnanie
La manteca de cerdo
rozpocznij naukę
Smalec
La panceta picados
rozpocznij naukę
Skwarki
El tocino
rozpocznij naukę
Boczek
La manteca
rozpocznij naukę
Masło (ameryka południowa)
Las habas
rozpocznij naukę
Bób
El chucrut
rozpocznij naukę
Kapusta kiszona
Las setas
rozpocznij naukę
Grzyby
El mijo
rozpocznij naukę
Proso
La nata agria
rozpocznij naukę
(kwaśna) śmietana
Las lentejas
rozpocznij naukę
Soczewica
Los garbanzos
rozpocznij naukę
Ciecierzyca
El cordero
rozpocznij naukę
Jagnięcina
Los bofes
rozpocznij naukę
Płuca (poza ciałem zwierzęcia)
Los pulmones
rozpocznij naukę
Płuca (organ w ciele)
El Apio
rozpocznij naukę
Seler
El puerro
rozpocznij naukę
Por
La col dulce
rozpocznij naukę
Młoda kapusta
El repollo chino
rozpocznij naukę
Kapusta pekińska
La cereza
rozpocznij naukę
Czereśnia
La ciruela
rozpocznij naukę
Śliwka
La guinda
rozpocznij naukę
Wiśnia
Los arándanos negros
rozpocznij naukę
Jagody
Los arándanos americanos
rozpocznij naukę
Borówki amerykańskie
La acelga
rozpocznij naukę
Burak liściowy/boćwina
Las pasas
rozpocznij naukę
Rodzynki
El trigo sarraceno/alforfón
rozpocznij naukę
Kasza gryczana
El agua de tiempo
rozpocznij naukę
Letnia woda
El paño
rozpocznij naukę
Ściereczka
El díametro
rozpocznij naukę
Średnica
Aplastar
rozpocznij naukę
Rozpłaszczyć
Los discos
rozpocznij naukę
Kółeczka (na pierogi)
En tandas
rozpocznij naukę
Partiami (w partiach)
Espolvoreados
rozpocznij naukę
Oprószone
Reconocibles
rozpocznij naukę
Rozpoznawalne
El film transparente
rozpocznij naukę
Folia spożywcza
Rincones
rozpocznij naukę
Zakątki
Aldeanos
rozpocznij naukę
Wieśniacy
Rezar
rozpocznij naukę
Modlic się
Celo
rozpocznij naukę
Gorliwość
La hambruna
rozpocznij naukę
Głód
Las espigas
rozpocznij naukę
Kłosy
Rescatadas
rozpocznij naukę
Uratowane
Hambrientos
rozpocznij naukę
Głodni
Vincular
rozpocznij naukę
Powiązać/łączyć
Pétalos de rosa
rozpocznij naukę
Płatki róż
Desatar
rozpocznij naukę
Rozpętać
Los campos de cultivo
rozpocznij naukę
Pola uprawne
Saciar
rozpocznij naukę
Zaspokoić
Clérigo
rozpocznij naukę
Duchowny
Alojarse
rozpocznij naukę
Zatrzymać się
w jakims miejscu np. na noc
Rutas comerciales
rozpocznij naukę
Szlaki handlowe
Apodado
rozpocznij naukę
Nazwany
Caldo caliente
rozpocznij naukę
Ciepły rosół
Al vapor
rozpocznij naukę
Na parze
Transmitir de generación en generación
rozpocznij naukę
Przekazywać z pokolenia na pokolenie
Espolvorear con azúcar glas
rozpocznij naukę
Posypać cukrem pudrem
Ama de casa
rozpocznij naukę
Panie domu/gospodynie
Invasión
rozpocznij naukę
Najazd
Bautizo
rozpocznij naukę
Chrzest
De gran calidad
rozpocznij naukę
Wysokiej jakości
Aderezar
rozpocznij naukę
Doprawiać
Diminutivo
rozpocznij naukę
Zdrobnienie
Apodo
rozpocznij naukę
Przydomek
Vínculo
rozpocznij naukę
Więź
Stwórz fiszki
español
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Agnikeifet.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo do egzaminu FCE
wypróbuj za darmo
300 najważniejszych określeń po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności