Pytanie |
Odpowiedź |
rozpocznij naukę
|
|
skład: 40 ml beefeater pink 100 ml prosecco 10 ml syrop malina splash sour. Dekoracja: grejpfrut Kubek: Przezroczysty 0,3 budowany drink, kubek uzupełniamy lodem, wlewamy składniki, następnie całość mieszamy i dekorujemy
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40ml Beef B. O. 10ml sok z limonki 140ml schweppes ginger ale 40 ml frizzante z nalewaka garnish: Plastry pomarańczy listki mięty. K: Przez. 0,3 muddlerujemy plastry pomarańczy w kubku, uzupełniamy lodem, wlewamy składniki, następnie mieszamy i dekorujemy
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml jameson 20 ml syrop wanilia 60 ml sok ananas splash sour top prosecco Dekoracja: cytryna Kubek: Przezroczysty 0,3 budowany drink, kubek uzupełniamy lodem, wlewamy składniki, następnie całość mieszamy i dekorujemy
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
80 ml lilet 20 syrop lawenda 100 ml prosecco splash sour top woda gaz Dekoracja: grejpfrut Kubek: Przezroczysty 0,3 budowany drink, kubek uzupełniamy lodem, wlewamy składniki, następnie całość mieszamy i dekorujemy
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
80 ml lilet 20 ml syrop czarny bez 100 ml prosecco splash sour top woda gaz Dekoracja: grejpfrut Kubek: Przezroczysty 0,3 budowany drink, kubek uzupełniamy lodem, wlewamy składniki, następnie całość mieszamy i dekorujemy
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Beefeater, Beefeater Pink lub Blood Orange 150 ml do wyboru każdy napój z peta Dekoracja: Plaster pomarańczy i cytryny Kubek: Beefeater 0,3 Wszystkie składniki wlewamy do kubka z lodem, dekorujemy plastrami pomarańczy i cytryny
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Jameson 150 ml do wyboru każdy napój z peta Kubek: Jameson Kubeczek uzupełniamy lodem, wlewamy składniki.
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Ostoya 150 ml do wyboru każdy napój z peta Dekoracja: Cytryna Kubek: Jameson/Beefeater Kubek uzupełniamy lodem, wszystkie składniki wlewamy i dekorujemy plastrami cytryny
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Havana 3 lub Especial 150 ml do wyboru każdy napój z peta Dekoracja: Cząstka limonki Kubek: Havana/ Jameson/Beefeater Kubek uzupełniamy lodem, wszystkie składniki wlewamy i dekorujemy limonką.
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Ballantine’s 150 ml do wyboru każdy napój z peta Kubek: Jameson Wszystkie składniki wlewamy do kubka z lodem.
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Whisky/Rum/Gin/Wódka 40 ml sok z cytryny 30 ml syrop cukrowy 3 dashe angostury Dekoracja: Plaster cytryny i pomarańczy. Wszystko wlewamy do shakera, dodajemy lód, shakujemy, zawartość, całość przelewamy do kubka uzupełniamy lodem i dekorujemy
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Ostoya 40 ml marakuja 20 ml sok z cytryny 15 ml syrop waniliowy 60 ml frizzante z nalewaka Kubek: Przez. 0,3 Wszystkie składniki oprócz frizzante wlewamy do shakera, uzupełniamy lodem, shakujemy, przelewamy do kubeczka i dekorujemy pomarańczą
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
20 ml: Ostoya, Havana 3, Tequila Silver, Beefeater, Cointreau, sok z limonki 80 ml pepsi D: Cyt i pom K: Przez. 0,3 do shakera oprócz pepsi, shakujemy, do kubka dodajemy lód i pepsi. Zawartość shakera przelewamy przez strainera aby powstały warstwy. Dekor
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
Jameson 40ml sweet 20ml sour 30ml top woda gaz Dekoracja: cytryna Kubek: Jameson budowany drink, kubek uzupełniamy lodem, wlewamy składniki, następnie całość mieszamy i dekorujemy
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Beefeater 20 ml sok z cytryny 20 ml syrop cukrowy Top: 80 ml frizzante z nalewaka Kubek: Beefeater Dekoracja: Cytryna Wszystkie składniki wlewamy do shakera z lodem, shakujemy, całość shakera przelewamy do kubka i zalewamy frizzante.
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Tequila Gold 120 ml sok pomarańczowy z peta 20 ml grenadyna Dekoracja: pomarańcz Kubek: Przezroczysty 0,3 Do kubeczka z lodem wlewamy tequile i sok pomarańczowy, następnie dodajemy grenadyne po kościach lodu tak żeby powstała warstwa.
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Havana 3 lub Especial 150 ml pepsi Pół limonki Dekoracja: Plastry limonki Kubek: Havana/Beefeater Budowany W kubeczku ugniatamy limonkę mudlerem, dodajemy lód, alkohol, całość zalewamy pepsi i dekorujemy limonką
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Havana 3 20 ml sok z limonki 20 ml syrop cukrowy 40 ml nalewki (Trus, limo, mar, wiś) D: Cząstki limonki Kubek: Havana/Beefeater Wszystko wlewamy do shakera, dodajemy lód, shakujemy, całą zawartość shakera przelewamy do kubka i dekorujemy
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
50 ml Havana 3 20 ml s miętowy Pół limonki 6-10 liści mięty Top: W gaz D: Limonka i mięta K: Przez. 0,3 Do kubeczka z lodem wrzucamy limonki, wlewamy syrop i ugniatamy mudlerem, wlewamy alkohol, dorzucamy miętę, na kruszony lód i mieszamy. Top woda gaz
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml Malfy Smak do wyboru 30 ml sok z cytryny 20 ml sweet Top: Woda gaz D: Plastry pomarańczy K: przez. 0,3 Wszystkie składniki wlewamy do shakera, dodajemy lód, shakujemy, całość przelewamy do kubka, topujemy wodą gazowaną i dekorujemy
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
50 ml Chivas 12 10 ml sweet 3 dashe angostury D: pomarańcz K: Przez. Do szklanicy dodajemy saszetkę brązowego cukru i angosture, mudlerujemy, następnie dodajemy alkohol i stirujemy z lodem. Całą zawartość przelewamy do kubka z lodem przy użyciu strainera
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
40 ml martell 10ml sweet 3 dashe agnostury D: cytryn K: Przez. Do szklanicy dodajemy saszetkę brązowego cukru i angosture, mudlerujemy, następnie dodajemy alkohol i stirujemy z lodem. Całą zawartość przelewamy do kubka z lodem przy użyciu strainera.
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
20 ml havana 3 20 ml cointreau 20 ml limonka 20 ml migdał 40 ml havana 7 k: przez. dirty shake Wszystko wlewamy do shakera, dodajemy lód, shakujemy, całość przelewamy do kubka, dajemy kruszonke na top 40ml havana 7 i dekorujemy limonką
|
|
|