Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
hahah
hahah
0
74 fiszki
lena30
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
bakery products
rozpocznij naukę
pieczywo
carrot
rozpocznij naukę
marchew
cream
rozpocznij naukę
śmietana
chicken
rozpocznij naukę
kurczak
dairy products
rozpocznij naukę
nabiał
fruit
rozpocznij naukę
owoc
olive oil
rozpocznij naukę
oliwa olej
lettuce
rozpocznij naukę
sałata
lamb
rozpocznij naukę
jagnięcina
pancake
rozpocznij naukę
naleśnik
pea
rozpocznij naukę
groszek
peach
rozpocznij naukę
brzoskwinia
Pie
rozpocznij naukę
Ciasto
plum
rozpocznij naukę
śliwka
prawn
rozpocznij naukę
krewetka
rice
rozpocznij naukę
ryż
seafood
rozpocznij naukę
owoce morza
semi-skimmed milk
rozpocznij naukę
mleko półtłuste
starter
rozpocznij naukę
przystawka
sweetcorn
rozpocznij naukę
kukurydza cukrowa
sweets
rozpocznij naukę
słodycze
tuna
rozpocznij naukę
Tuńczyk
turkey
rozpocznij naukę
indyk
vegetable
rozpocznij naukę
warzywo
unhealthy
rozpocznij naukę
niezdrowy
tasty
rozpocznij naukę
smaczny
stale
rozpocznij naukę
czerstwy
spicy
rozpocznij naukę
pikantny
snack
rozpocznij naukę
przekąska
roast
rozpocznij naukę
pieczony
raw
rozpocznij naukę
surowy
healthy
rozpocznij naukę
zdrowy
main course
rozpocznij naukę
danie główne
frozen
rozpocznij naukę
zamarznięty / zamarznięta
fried
rozpocznij naukę
smażony
fresh
rozpocznij naukę
świeży
dish
rozpocznij naukę
danie, potrawa
dessert
rozpocznij naukę
deser
boiled
rozpocznij naukę
gotowany
baked
rozpocznij naukę
pieczony
variety
rozpocznij naukę
różnorodność
tip
rozpocznij naukę
napiwek
staff
rozpocznij naukę
personel
service
rozpocznij naukę
obsługa w restauracji
seasonal
rozpocznij naukę
sezonowy
reservation
rozpocznij naukę
rezerwacja
order
rozpocznij naukę
zamowimie
homely
rozpocznij naukę
niewyszukany
fancy
rozpocznij naukę
wyszukany
eat out
rozpocznij naukę
jadać poza domem
chef
rozpocznij naukę
szef kuchni
cuisine
rozpocznij naukę
kuchnia jako sposób gotowania
consumption
rozpocznij naukę
spożycie
dietary trend
rozpocznij naukę
trend żywieniowy
eating habits
rozpocznij naukę
nawyki żywieniowe
home-made
rozpocznij naukę
domowej roboty
junk food
rozpocznij naukę
śmieciowe jedzenie
ready-made
rozpocznij naukę
gotowy
takeaway
rozpocznij naukę
jedzenie na wynos
serving
rozpocznij naukę
porcja
vegetarian
rozpocznij naukę
wegetariański
agriculture
rozpocznij naukę
rolnictwo
attitude
rozpocznij naukę
nastawienie
contain
rozpocznij naukę
zawierać
dried
rozpocznij naukę
suszony
essential
rozpocznij naukę
niezbędny
fatal
rozpocznij naukę
śmiertelny
flavour
rozpocznij naukę
smak
ingredient
rozpocznij naukę
składnik
nutrient
rozpocznij naukę
składnik pokarmowy
preserve
rozpocznij naukę
zakonserwować
ripe
rozpocznij naukę
dojrzały / dojrzała
quality
rozpocznij naukę
jakość
waste
rozpocznij naukę
marnować
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Lena30.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business Finance
wypróbuj za darmo
TOLES - przygotowanie do egzaminu
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności