Aroma coffee

 0    20 fiszek    marcindziubak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
Blend kawy mleczne
rozpocznij naukę
Meksyk/ Nikaragua - mleczna czekolada, owoce leśne, assam
Kawa do samego espresso
rozpocznij naukę
Boliwia - dżem truskawkowy, ziarna kakao, czerwone wino
Papua Nowa Gwinea Bena
rozpocznij naukę
espresso i kawy mleczne, słodka, Daktyl, toffi, orzech ziemny. Kawa jest tutaj produkowana w niemal kraftowy sposób. Chłodne noce i ciepłe dni sprzyjają powolnemu dojrzewaniu owoców kawowca.
Rwanda Gisaka
rozpocznij naukę
dla fanów kaw owocowych. Te ziarna wyróżniają się smakiem dojrzałych truskawek, słodkich, a zarazem lekko kwaskowatych, papai oraz czerwonych pomarańczy. Truskawka, papaja, czerwona pomarańcza 1650-1850 m.n.p. m, obróbka sucha.
Kawa Gwatemala Escogido
rozpocznij naukę
Jedna z najsłodszych arabik – odmiana Red Bourbon w połączeniu z gwatemalskim terroir stworzyła ziarna, które po wypaleniu są niesamowicie migdałowe. Migdał, orzech włoski, bakalie 1700-1800 m.n.p. m region La Democraca, Escuintla, Huehuetenango
Gwatemala Antigua SHB
rozpocznij naukę
nuty czekolady, klonu, pomarańczy, owoców cytrusowych. Napar pikantny, niebanalny. 1500-1800 m.n.p.m
Kuba Serrano Superior
rozpocznij naukę
łagodny, słodki smak. Body to prażony orzech z odrobiną pieprzu, przypraw i karmelu. Bogaty aromat kakao, dymu i czekolady.
Kenia AA
rozpocznij naukę
wyrazisty smak i aromatu i delikatna kwasowość. Oczyszczone za pomocą górskiej wody z rzeki Kamweti. Następnie suszone w słońcu na odpowiedni przygotowanych stelażach nuty moreli, owoców tropikalnych, kwiatów, wiśni, klonu.
Kostaryka Tarazzu
rozpocznij naukę
żyzne gleby Kostaryki. Rośnie bez nawozów, zbierana ręcznie. Wyrazista, z wyczuwalną nutą przypraw. pomarańcza, mandarynka, mleczna czekolada
Brazylia / Salwador
rozpocznij naukę
słodka. Prażone migdały, karmel, ciemna czekolada.
Etiopia Sidamo organic
rozpocznij naukę
Do mleka i espresso, ale też do alternatyw. Pochodzi z wspólnoty, która zrzesza rolników z mniejszych gospodarstw, dzięki temu otrzymują godziwe wynagrodzenie. Limonki, kwiatowy, herbaciany 1600 – 1900 m
Kolumbia Hulia
rozpocznij naukę
espresso i kawy mleczne. ciemniejszy wypał. Ciemna czekolada, orzech włoski, karmel
Tanzania AA
rozpocznij naukę
łagodnie kwaskowe, zdecydowana i słodka. Lekko pikantna. Nuty wanilii, czekolady i owoców
Meksyk Marago
rozpocznij naukę
duże ziarna. Owoce, które dojrzewały wolno, przez co dają więcej słodyczy i wyczuwalnych nut smakowych. Nuty koniaku i miodu, delikatny, słodkawy. Region Chiapas
Peru Indie decaf
rozpocznij naukę
słodki, orzechowy smak
Honduras Marcala
rozpocznij naukę
Cukier trzcinowy, czekolada, słodkie winogrona. Słodkawy smak i zbalansowany aromat
Herbata Owocowa Przyjaciel Mango
rozpocznij naukę
kostki ananasa, kostki mango liofilizowane mandarynki, pomarańcze, szafran, kwiaty nagietka liofilizowane plasterki truskawek. Bomba witaminy C, właściwości antyzapalne.
Herbata Owocowa Bora Bora
rozpocznij naukę
Egzotyczne owoce, jabłko, papaja, porzeczka, jagoda, bez, hibiskus
Herbata Zielona Smakowa Pocałunek Anioła
rozpocznij naukę
zielona herbata z białą, papaja, ananas, płatki róż, truskawki
Herbata Mango – Tango
rozpocznij naukę
herbata cejlońska, mango i kwiaty słonecznika

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.