Mięso

 0    33 fiszki    michaleks14s
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
osłonki
rozpocznij naukę
casings
jagnięcina
rozpocznij naukę
lamb
nadzienie, farsz
rozpocznij naukę
stuffing
kwas askorbinowy
rozpocznij naukę
ascorbic acid
jelita (cienkie i grube)
rozpocznij naukę
Intestines (small and large)
grubo mielony
rozpocznij naukę
coarsely ground
wzmacniacze smaku
rozpocznij naukę
flavour enhancers
marynować, peklować (np. jedzenie, aby zachować świeżość)
rozpocznij naukę
cure meat or sausages
drobno zmielony
rozpocznij naukę
finely ground
glutaminian sodu
rozpocznij naukę
monosodium glutamate
jadalny
rozpocznij naukę
edible
kotlet, siekać
rozpocznij naukę
chop
sarna, łania
rozpocznij naukę
roe deer
słonina, smalec
rozpocznij naukę
lard
klops, pieczeń rzymska
rozpocznij naukę
meatloaf
klopsik, pulpet
rozpocznij naukę
meatball
mięso mielone
rozpocznij naukę
minced meat/ground meat
ozór
rozpocznij naukę
tongue
suszone mięso, wołowina (smoked meat)
rozpocznij naukę
jerky
golonka
rozpocznij naukę
hock
słonina
rozpocznij naukę
fatback
miękki, kruchy
rozpocznij naukę
tender
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean
świeży
rozpocznij naukę
fresh
zgniły, zepsuty
rozpocznij naukę
rotten
krwisty, niedosmażony (o mięsie)
rozpocznij naukę
rare
grubo (posiekany)
rozpocznij naukę
coarsely (chopped)
udko kurczaka
rozpocznij naukę
chicken drumstick
niska zawartość soli/sodu
rozpocznij naukę
low salt/sodium
kaszanka
rozpocznij naukę
black pudding
pierś z kurczaka
rozpocznij naukę
chicken breast
pasztetowa, wątrobianka
rozpocznij naukę
liver sausage
pieczeń wołowa
rozpocznij naukę
roast beef

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.