Meat/Sausage Production

 0    33 fiszki    lakomadiana8910
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
casings
rozpocznij naukę
osłonki
lamb
rozpocznij naukę
jagnięcina
stuffing
rozpocznij naukę
nadzienie, farsz
ascorbic acid
rozpocznij naukę
kwas askorbinowy
Intestines (small and large)
rozpocznij naukę
jelita (cienkie i grube)
coarsely ground
rozpocznij naukę
grubo mielony
flavour enhancers
rozpocznij naukę
wzmacniacze smaku
cure meat or sausages
rozpocznij naukę
marynować, peklować (np. jedzenie, aby zachować świeżość)
finely ground
rozpocznij naukę
drobno zmielony
monosodium glutamate
rozpocznij naukę
glutaminian sodu
edible
rozpocznij naukę
jadalny
chop
rozpocznij naukę
kotlet, siekać
roe deer
rozpocznij naukę
sarna, łania
lard
rozpocznij naukę
słonina, smalec
meatloaf
rozpocznij naukę
klops, pieczeń rzymska
meatball
rozpocznij naukę
klopsik, pulpet
minced meat/ground meat
rozpocznij naukę
mięso mielone
tongue
rozpocznij naukę
ozór
jerky
rozpocznij naukę
suszone mięso, wołowina (smoked meat)
hock
rozpocznij naukę
golonka
słonina
rozpocznij naukę
fatback
tender
rozpocznij naukę
miękki, kruchy
lean
rozpocznij naukę
chudy (o mięsie)
fresh
rozpocznij naukę
świeży
rotten
rozpocznij naukę
zgniły, zepsuty
rare
rozpocznij naukę
krwisty, niedosmażony (o mięsie)
coarsely (chopped)
rozpocznij naukę
grubo (posiekany)
chicken drumstick
rozpocznij naukę
udko kurczaka
low salt/sodium
rozpocznij naukę
niska zawartość soli/sodu
black pudding
rozpocznij naukę
kaszanka
chicken breast
rozpocznij naukę
pierś z kurczaka
liver sausage
rozpocznij naukę
pasztetowa, wątrobianka
roast beef
rozpocznij naukę
pieczeń wołowa

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.