szynki

 0    8 fiszek    guest3740320
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
prosciutto crudo
rozpocznij naukę
Produkowana jest z udźca wieprzowego. Najpierw jest peklowana w soli a następnie suszona.
prosciutto cotto
rozpocznij naukę
Parzona włoska Szynka wieprzowa produkowana z górnej części udźca wieprzowego łagodna w smaku 86% zawartości mięsa.
guanciale
rozpocznij naukę
Włoski dojrzewający Boczek wytwarzany z peklowanego i dojrzewającego policzka wieprzowego charakteryzujące się intensywnymi smakiem i delikatną konsystencja
salami napoli
rozpocznij naukę
Wykonane z Chudego mięsa wieprzowego. Jedna z najpopularniejszych salami we Włoszech.
Salami Spianata
rozpocznij naukę
Wykonane z mięsa wieprzowego najpierw starannie wyselekcjonowane go a następnie zmielonego. Szpiona ta jest przyprawiona czyli co daje jej charakterystyczny czerwony kolor w twoim kształcie jesteś szeroka.
mattonella
rozpocznij naukę
Włoska Szynka wieprzowa dojrzewającą. Produkowana zawsze z najlepszej części ód co wieprzowego do mięsa dodaje się względnie mało przypraw na ogół jest to jedynie sól i pieprz.
mortadela
rozpocznij naukę
Włoska wędlina gotowana bardzo Delikatna w smaku wytwarzana jest z bardzo drobno zmielonej wieprzowiny cielęciny z kawałeczkami słoniny i dodatkiem przypraw między innymi nasionami gorczycy naprawiona także orzeszkami Pistacja wymi.
nduja
rozpocznij naukę
Włoska tradycyjna piekarnia Kiełbasa z mięsa wieprzowego z mielonego z ostrą papryką peperoncino posiada miekka konsystencję

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.