sery

 0    7 fiszek    guest3740320
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
pecorino romano
rozpocznij naukę
To włoski ser podpuszczkowy produkowany z mleka owczego poddany procesowi dojrzewania przez około osiem miesięcy. jest twardy o charakterystycznym wyrazistym słonym smaku i przyjemny ale intensywnym aromacie.
grana padano
rozpocznij naukę
nie mylic z parmezanem. jest to rowniez rodzaj twardego sera z mleka krowiego pochodzacego z wloch. grana padano jest Delikatniejszy w smaku oraz zawiera mniejszą ilość tłuszczu niż parmezan
mozzarella fior di latte
rozpocznij naukę
ser z mleka krowiego
gorgonzola
rozpocznij naukę
Dojrzewający Niebieski ser pleśniowy produkowany z mleka krowiego
rolada plesniowa/rolada kozia
rozpocznij naukę
Kozi ser dojrzewające kilka dni
provolone
rozpocznij naukę
Ser z mleka krowiego półtwardy
burrata
rozpocznij naukę
Włoski ser z mleka krowiego wytwarzany z mozzarelli i śmietany. skorupa to zestalona mozzarella zawierajaca wewnatrz mieszankę stracie teli i śmietany które nadają i miękką konsystencję

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.