przystawki 2

 0    9 fiszek    guest3730806
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
Filet z lososia z sosem imbirowo-sezamowym i marynowanym fenkulem
rozpocznij naukę
Filet ze świeżego łososia marynowany fenkuł, plasterki papryczki chilli, microgreens
Sałatka z młodej kapusty, rzodkiewką i ogórkiem ze smietana lub domowym olejem aromatyzowanym
rozpocznij naukę
mloda biala kapusta, rzodkiewka, ogórek, pietruszka. dressing do wyboru: smietana/olej z octem
domowy hummus z grillowanymi krewetkami
rozpocznij naukę
hummus prztgotowany jest na bazie ciecierzycy, z dodatkiem sosu sezamowego, cytryny i czosnku. podajemy z jrewetkami kopendrą, pomidorkami koltajlowymi oliwą z czerwonymi przyprawami, podawany z pitą.
ciepła sałatka z owocami morza
rozpocznij naukę
mix salat, pomidorki cherry, awokado i parmezan połączone z owocami morza, (krewetki tygrysie, mule w muszlac, kalmar atlantycki), smazonymi na masle z tymiankiem, bialym winem i czosnkiem. dressing sos dijon, z czastka cytryny.
salatka jarzynowa z krewetkami tygrysimi/lososiem
rozpocznij naukę
ziemniaki, jajka, ogorek kiszony, marchew, jabłko, zielony groszek. wszystko doprawione pierdolonym majonezem. posypane szczypiorkiem.
salatka warzywna z domowym olejem
rozpocznij naukę
Ogórek, połączony z pomidorem i czerwoną cebulą, doprawiany domową oliwą, solą, octem. ozdobiony plasterkami chilli, pietruszką i koperkiem.
krazki atlantyckiego kalmara z chrupiacej panierce z sosem Tatar
rozpocznij naukę
krążki kapmara marynowane są wcześniej w piwie, swiezym soku z cytryny i soli. W cieście z dodatkiem kurkumy i bułki tartej smażone w głębokim tłuszczu. podajemy je z sosem tatar, cytryna i galazka pietruszki
Ogonki krewetek w chrupiącej panierce z sosem Aioli-kimchi
rozpocznij naukę
ogonki krewetek w ciescie i panierce smażone są w głębokim tłuszczu. podajemy je z sosem aioli kimchi cytryna i galazka pietruszki
mule czarnomorskie, w sosie smietanowym/pomidorowym/winno-czosnkowym/serowym
rozpocznij naukę
podajemy z czastka cytryny i chrupiącymi grzankami:)

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.