dania glowne

 0    14 fiszek    guest3730806
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
Fish-burger z łososiem z grilla, awokado i sosem sezamowym
rozpocznij naukę
Bułka z masłem z przyprawami i podsmażana na złoty kolor, Filet z łososia grillujemy i kroimy w kostkę z dodatkiem tymianku, sos smietanowo sezamowy, swiezy tatar z ogorka jablka i awokado (dopraw. sos limonk). grillowany losos, awokado, rukola. fryt/kec
Burger z krewetkami tygrysimi, rukolą i sosem bazyliowym, podawany z frytkami
rozpocznij naukę
Bułka brioche podsmażana jest na maśle z przyprawami na złoty kolor. Krewetki są smażone w kremowym sosie z czosnkiem. Do burgera dodajemy rukolę oraz sos bazyliowy. Danie serwujemy z frytkami i ketchupem
placki ziemniaczane
rozpocznij naukę
losos gravlax, smietana, parmezan, placki ziemniaczane, rukola
Mix ryb z frytkami i dwoma sosami
rozpocznij naukę
Barwena czarnomorska, stynka, halibut, barwena atlantycka, ostrobok. Podajemy z frytkami oraz dwoma sosami: tatarskim i aioli- kimchi.
Risotto z owocami morza
rozpocznij naukę
arborio/al dente, czosnek, tymianek, biale wino, smietanka, parmezan i maslo. mule, kalmar atlantycki, baby kalmary, krewetki vannamei.
rusotto z dor blue
rozpocznij naukę
+krewetki vannamei, ryz arborii gotowany jest do stanu al dente, ser dor blue, biale wino, sos sojowy, tymianek, czosnek, smietanka, maslo. orzechy wloskie galazka tymianku.
Risotto z grillowanym baby kalmarem i kremem limonkowym
rozpocznij naukę
Ryż arborio al dente, na bazie bulionu rybnego doprowadzany do kremowej konsystencjiz dodatkiem kremu limonkowego. cebule, seler, masło, czarny pieprz, czosnek. baby kalmar
spaghetti
rozpocznij naukę
spaghetti z pszenicy durum gotowane jest al dente, sos przygotowywany jest na bazie oliwy z oliwek, bulionu rybnego, bialego wina, drobno siekana cebula, czosnkiem, chilli, kapary, mule w muszlach, rapany i baby kalmary, krewetki tygrysie, parmezan.
Tagliatelle z łososiem, cukinią i szpinakiem w sosie śmietanowym
rozpocznij naukę
tagliatelle/ad, delikatny soso na bazie smietanki w ktorym duszony jest łosoś, szpinak i cukinia z dodatkiem czosnku, tymianku, soku z cytryny i masła.
grillowane awokado z krewetkami i sosem orzechowym
rozpocznij naukę
grillowana połówka awokado, krewetki, pomidorki cherry, czosnek, sos emulsyjny na bazie masla i bialego wina. szpinak. kremowy sos sezamowy, parmezan, galazka tymianku, suszone pomidory, orzechy wloskie.
filet z labraksa z saute z pomidorkami i oliwkami
rozpocznij naukę
filet z delikatnej, bialej ryby, labraksa. smazony na teppanie. podawany z lekko pikantnym saute, z pomidorow i oliwek, z dodatkiem bialego wina, bulionu rybnego, masła cebuli, chilli, kaparów, pietruszki
mic owocow morza w sosie smietankowym
rozpocznij naukę
mieso muli, kalmar atlantycki, krewetki tygrysie, baby kalmar, baby osmiornice. duszone w sosie na bazie smietanki bialego wina i czosnku.
warzywa z grilla
rozpocznij naukę
cukinia, cebula, pomidor, papryka, pieczarki.
labraks
rozpocznij naukę
cmckp

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.