Pytanie |
Odpowiedź |
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
syrop glukozowo-frukozowy produkowany jest z rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
syrop glukozowo-frukozowy wpływa na rozpocznij naukę
|
|
zaburzenie gospodarki lipidowej, podnosi poziom trójglicerydów, przyczynia się do anemii, pogarsza stan skóry, włosów i paznokci
|
|
|
skąd się biorą trójglicerydy? rozpocznij naukę
|
|
kwasy tłuszczowe są przekształcane w trójglicerydy i magazynowane w tkance tłuszczowej
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
spalane, albo przekstałcane w ciała ketonowe, albo przekształcane w trójglicerydy
|
|
|
sacharoza (biały cukier) składa się z rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
fruktoza jest wchłaniana w jelicie cienkim i trafia do rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
głównym organem metabolizującym fruktozę jest rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
stluszczeniu wątroby, podniesieniu poziomu trójglicerydów we krwii (ryzyko miażdzycy)
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
fruktoza nie powoduje zahamowania hormonu rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
wzrost poziomu glukozy we krwi prowadzi do wzrostu poziomu rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
niestabilne cząsteczki (lub atomy), które mają niesparowany elektron na swojej orbicie zewnętrznej. Ta niesparowana cząstka sprawia, że wolny rodnik jest bardzo reaktywny i „szuka”, z czym mógłby się połączyć — często uszkadzając po drodze inne komórki.
|
|
|
jak organizm reaguje na sztuczny słodzik? rozpocznij naukę
|
|
produkuje insulinę tak jakby to był cukier i jest hipoglikemia
|
|
|
po sztucznych słodzikach jest wzrost insulity i robimy się rozpocznij naukę
|
|
głodni, szukamy węglowodanów.
|
|
|
aspartam jest odpowiedzialny za ____procent skutków ubocznych wywołanych dodatkami do żywności rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
stymuluje wydzielanie insuliny
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
redukuje dobre bakterie o 50%
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
powoduje rozrost nowotworów
|
|
|