jedzenie i napoje

 0    116 fiszek    katarzynak61
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
napoje
rozpocznij naukę
les boissons
herbata
rozpocznij naukę
le thé
kawa
rozpocznij naukę
le café
sok
rozpocznij naukę
le jus
woda
rozpocznij naukę
l’eau
lemoniada
rozpocznij naukę
la limonade
wino białe
rozpocznij naukę
le vin blanc
wino czerwone
rozpocznij naukę
le vin rouge
piwo
rozpocznij naukę
la biere
filiżanka herbaty
rozpocznij naukę
une tasse de thé
szklanka soku
rozpocznij naukę
un verre de jus
butelka piwa
rozpocznij naukę
une bouteille de bière
karton mleka
rozpocznij naukę
une brique de lait
kieliszek wina
rozpocznij naukę
un verre de vin
jogurt
rozpocznij naukę
un yaourt
cukier
rozpocznij naukę
du sucre
ciasto
rozpocznij naukę
un gâteau
sopel lodu
rozpocznij naukę
le glaçon
mleko
rozpocznij naukę
du lait
dżem
rozpocznij naukę
la confiture
sól
rozpocznij naukę
du sel
lód
rozpocznij naukę
la glace
pieprz
rozpocznij naukę
du poivre
ciastko
rozpocznij naukę
un biscuit
śniadanie
rozpocznij naukę
le petit déjeuner
owoce
rozpocznij naukę
les fruits
płatki
rozpocznij naukę
les céréales
obiad
rozpocznij naukę
le déjeuner
chleb
rozpocznij naukę
du pain
sałatka
rozpocznij naukę
la salade
podwieczorek
rozpocznij naukę
le goûter
mięso
rozpocznij naukę
la viande
pieczeń
rozpocznij naukę
le rôti
późny obiad/obfita kolacja
rozpocznij naukę
le dîner
ryby
rozpocznij naukę
du poisson
ryż
rozpocznij naukę
le riz
zupa
rozpocznij naukę
une soupe
ser
rozpocznij naukę
du fromage
makaron
rozpocznij naukę
des pâtes
jabłko
rozpocznij naukę
une pomme
banan
rozpocznij naukę
une banane
wiśnia
rozpocznij naukę
une cerise
winogrono
rozpocznij naukę
un raisin
cytryna
rozpocznij naukę
un citron
pomarańcza
rozpocznij naukę
une orange
truskawka
rozpocznij naukę
une fraise
warzywa
rozpocznij naukę
légumes
sałata
rozpocznij naukę
une laitue
marchewka
rozpocznij naukę
une carotte
cebula
rozpocznij naukę
un oignon
pomidor
rozpocznij naukę
une tomate
ziemniak
rozpocznij naukę
une pomme de terre
nabiał
rozpocznij naukę
produit laitier
masło
rozpocznij naukę
du beurre
napoje
rozpocznij naukę
boissons
zioła
rozpocznij naukę
des herbes
olej
rozpocznij naukę
de l’huile
Oliwa z oliwek
rozpocznij naukę
huile d'olive
mięso
rozpocznij naukę
la viande
jajko
rozpocznij naukę
l’œuf
frytki
rozpocznij naukę
les pommes frites
kurczak
rozpocznij naukę
le poulet
danie
rozpocznij naukę
le plat
pieczony kurczak
rozpocznij naukę
du poulet rôti
kanapka
rozpocznij naukę
un sandwich
kiełbaski
rozpocznij naukę
des saucisses
krewetki
rozpocznij naukę
des crevettes
smażone jajko
rozpocznij naukę
un œuf au plat
Cukierek
rozpocznij naukę
un bonbon
lizak
rozpocznij naukę
une sucette
pucharek lodu
rozpocznij naukę
une coupe de glace
babeczki
rozpocznij naukę
des petita gâteaux
kawałek ciasta
rozpocznij naukę
une part de gâteau
gofry
rozpocznij naukę
des gaufres
jedzenie
rozpocznij naukę
aliments
słodycze
rozpocznij naukę
produits sucrés
miód
rozpocznij naukę
du miel
śmietana
rozpocznij naukę
de créme fraîche
szynka
rozpocznij naukę
du jambon
boczek
rozpocznij naukę
du bacon
produkty zbozowe
rozpocznij naukę
féculents
mąka
rozpocznij naukę
de la farine
gorąca czekolada
rozpocznij naukę
un chocolat chaud
napój gazowany
rozpocznij naukę
un soda
owoce morza
rozpocznij naukę
les fruits de mer
wołowina
rozpocznij naukę
du boeuf
wieprzowina
rozpocznij naukę
du porc
kaczka
rozpocznij naukę
du canard
jagniecina
rozpocznij naukę
de l’agneau
Królik
rozpocznij naukę
du lapin
cielęcina
rozpocznij naukę
du veau
kiełbasa
rozpocznij naukę
du saicisson
tuńczyk
rozpocznij naukę
du thon
łosoś
rozpocznij naukę
du saumon
Krab
rozpocznij naukę
du crabe
ośmiornica
rozpocznij naukę
du poulpe
małże
rozpocznij naukę
des moules
sosy
rozpocznij naukę
sauces
orzechy
rozpocznij naukę
des noisettes
trochę musztardy
rozpocznij naukę
de la moutarde
majonez
rozpocznij naukę
de la mayonnaise
posiekać cebulę
rozpocznij naukę
hacher les ognions
obierz czosnek
rozpocznij naukę
peler l’ail
naczynie żaroodporne
rozpocznij naukę
cocotte
zbrązowić, podsmazyc
rozpocznij naukę
faire roussir
boczek
rozpocznij naukę
les lardons
podsmazyc na oleju
rozpocznij naukę
faire roussir dans l’huille
dodaj cebulę
rozpocznij naukę
ajouter les oignions
grzyby
rozpocznij naukę
les champignons
posypać mąką
rozpocznij naukę
saupoudrer de fariner
mieszać
rozpocznij naukę
mélanger
pozwól mu się zrumienić przez chwilę
rozpocznij naukę
laisser dorer un instant
zalac winem
rozpocznij naukę
mouiller avec la vin
posól i popieprz
rozpocznij naukę
sater et poivrer
zamykać
rozpocznij naukę
fermer
gotować na małym ogniu przez 60 minut
rozpocznij naukę
cuire à feu doux pendant 60 minuits

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.