karta

 0    34 fiszki    guest3713875
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
przystawki
rozpocznij naukę
deska serów i wędlin z wiżajn, tatar z polędwicy wołowej, carpaccio z podlaskiej słoniny, śledź litewski
zupy
rozpocznij naukę
krem z borowików, kokosowa, krem z pieczonej papryki i pomidorów, rosół
mięso/steaki
rozpocznij naukę
polędwica wołowa, sezonowany rib eye steak, loft burger
dania obiadowe
rozpocznij naukę
udo kaczki confitowane, policzki wołowe policzki wieprzowe, kurczak supreme
ryby
rozpocznij naukę
sabdacz, patelnia ryb wigierskich
sałatki i wege
rozpocznij naukę
sałatka cezar z kurczakiem lub krewetkami, stek z kalafiora
pierogi i makarony
rozpocznij naukę
pierogi z jeleniem lub gęsina, tagiatelle z krewetkami i kawałkami chorizo
desery
rozpocznij naukę
brownie, naleśniki zabajone
menu dla dzieci
rozpocznij naukę
polędwiczka drobiowa frytki mizeria, tortilla z kurczakiem, spaghetti bolognese. rosół z domowym makaronem
stopnie wysmazenia steka
rozpocznij naukę
blue, rare, medium rare, medium, medium well, well done
deska regionalnych serów I wędlin
rozpocznij naukę
mięsa wędzone na miejscu: schab, szynka, Boczek, słonina, pasztet, galantyna Sery z wiżajn z orzechami, ziołami. Dodatki: chrzan, smalec, ogórki kiszone, cebulka marynowana chleb
tatar
rozpocznij naukę
mięso z polędwicy wołowej siekane na miejscy na świeżo, żółtko, drobno siekana cebula, 2 słupki masła, kapary, marynowane grzybki, szczypiorek, świeżo mielony pieprz, musztarda francuska, majonez wędzony
carpaccio z podlaskiej słoniny
rozpocznij naukę
cienko pokrojone plastry słoniny, piklowana cebulka, musztarda francuska
śledź litewski
rozpocznij naukę
opiekane ziemniaki tzw. z ogniska, polane sosem tatarskim. dwa zawinięte śledzie świeżo mielony pieprz
zupa borowikowa
rozpocznij naukę
purre ziemniaczane, małe kawałki sandacza w formie grzanek, kawałki borowików, oliwa truflową, siekany koperek, pieprz
zupa kokosowa
rozpocznij naukę
pak hoi, mule, krewetki, łosoś, grzyby słomkowe, mleko kokosowe, szczypiorek, sezam, kawałek limonki
krem z papryki i pomidorów
rozpocznij naukę
krem z pomidora i papryki, pesto bazyliowe, mozarella
polędwica wołowa
rozpocznij naukę
grillowane mięso z polędwicy wołowej, papryka, cukinia, pieczarki, ziemniaki tzw. z ogniska, ziołowe masełko polane na steka, sos pieprzowy, sos chimi churi (kolędra, papryczka chili, czosnek)
sezonowany rib eye steak
rozpocznij naukę
antrykot sezonowany przez 2 miesiące w soli w odpowiedniej temperaturze, pieczone ziemniaki faszerowane boczkiem i cebulą szalotką, pieczarki, sos pieprzowy(na bazie sera gorgonzola)
loft burger
rozpocznij naukę
kotlet z mięsa wołowego, przenna bułka, pomidor, ogórek kiszony, bekon, konfitura z czerwonej cebuli, chorizo, wędzony majonez ^, sos sambala, frytki domowe, ketchup
udo kaczki confitowane
rozpocznij naukę
udo kaczki pieczone w niskiej temperaturze przez kilka godzin we własnym tłuszczu, przed podaniem zapieczone w glazurze z sosu, czerwona kapusta z jabłkiem na ciepło, domowe kopytka, sos wiśniowo kawowy
policzki wołowe
rozpocznij naukę
policzki wołowe, purre z gorczycy, buraki, jeżyny, demi glace
patelnia ryb wigierskich
rozpocznij naukę
sandacz, filet ze pstrąga, miętus (ryby słodkowodne), ćwiartka cytryny, kiszona kapusta, chleb żytni, sos tatarski
sandacz
rozpocznij naukę
sandacz (słodkowodny), krem z wigierskich raków, szparagi, puree cytrynowe
kurczak supreme
rozpocznij naukę
kurczak kukurydziany, risotto z warzywami, sos kimchi, ananas
policzki wieprzowe
rozpocznij naukę
policzki wieprzowe ze szpinakiem usmażone z pomidorem i pieczarkami, demi glace, maślane purre
sałatka cezar z krewetkami
rozpocznij naukę
siekana sałata lodowa z sosem anchios. pomidor. ogórek, 5 krewetek podsmażonych z czosnkiem i masełkiem ziołowym, 3 grzanki z bagietki korzennej, parmezan
sałatka cezar z kurczakiem
rozpocznij naukę
siekana sałata lodowa mieszaną z sosem anchios, pomidor, ogórek, kawałki podsmażonej piersi z kurczaka, 3 sztuki grzanek z bagietki korzennej
stek z kalafiora
rozpocznij naukę
smażony kalafior, purre z ciecierzycy, sos chimi churi
pierogi z jeleniem
rozpocznij naukę
8 sztuk pierogów gotowanych, pieczony jarmuż, sos z prawdziwków
pierogi z gęsiną
rozpocznij naukę
mięso z godziny w połowie pokrojone w połowie zmielone, sos jarzębinowo morelowy na bazie białego wytrawnego wina. wykończony miodem
tagiatelle
rozpocznij naukę
makaron tagiatelle, kawałki chorizo, krewetki, sos na bazie mascarpone
czekoladowe brownie
rozpocznij naukę
czekoladowe brownie w środku lekko płynne, podawane z sosem wiśniowym, słonymi orzeszkami laskowymi lub włoskimi, lodami śmietankowymi, cukier puder
naleśniki zabajone
rozpocznij naukę
1 naleśnik z truskawkami, kogel mogel zapiekany w piecu, polane syropem klonowym, gałka lodów, cukier puder

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.