Moja lekcja

 0    44 fiszki    kacpiorzynski
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Buttermilk
rozpocznij naukę
Maślanka
Curd
rozpocznij naukę
Twaróg
Hard cheese
rozpocznij naukę
Ser żółty
Anchovy
rozpocznij naukę
Anchois/sardela
Crayfish
rozpocznij naukę
Rak
Trout
rozpocznij naukę
Pstrąg
Blackcurrant
rozpocznij naukę
Czarna porzeczka
Cranberry
rozpocznij naukę
Żurawina
Courgette
rozpocznij naukę
Cukinia
Turnip
rozpocznij naukę
Rzepa
Chives
rozpocznij naukę
Szczypiorek
Off-putting
rozpocznij naukę
Odpychający
Organic
rozpocznij naukę
Ekologiczny
Pickled
rozpocznij naukę
Marynowany
Savour
rozpocznij naukę
Słony, wytrwany
Scrumpitous
rozpocznij naukę
Przepyszny
Skimmed
rozpocznij naukę
Odtłuszczony
Stale
rozpocznij naukę
Czerstwy
Stir-fired
rozpocznij naukę
Smażony krótko na dużym ogniu
Tasteless
rozpocznij naukę
Bez smaku
Tender
rozpocznij naukę
Miękki, kruchy
Tough
rozpocznij naukę
Twardy
Appetising
rozpocznij naukę
Apetyczny
Bland
rozpocznij naukę
Mdły, nijaki
Chewy
rozpocznij naukę
Gumowaty, trudny do pogryzienia
Creamy
rozpocznij naukę
Kremowy
Crusty
rozpocznij naukę
Chrupiący
Edible
rozpocznij naukę
Jadalny
Inedible
rozpocznij naukę
Niejadalny
Free-range
rozpocznij naukę
Z wolnego chowu/wybiegu
Full-fat
rozpocznij naukę
Pełno tłusty
Homemade
rozpocznij naukę
Domowej roboty
Lean
rozpocznij naukę
Chudy
Nutritious
rozpocznij naukę
Pożywny, odżywczy
Casserole
rozpocznij naukę
Naczynie żaroodporne
Colander
rozpocznij naukę
Durszlak
Whisk
rozpocznij naukę
Trzepaczka
Dice
rozpocznij naukę
Pokroić w kostkę
Mash
rozpocznij naukę
Utłuc, rozgnieść
Saucepan
rozpocznij naukę
Rondel, garnek
Simmer
rozpocznij naukę
Gotować na wolnym ogniu
Stir
rozpocznij naukę
Mieszać, zamieszać
Strain
rozpocznij naukę
Odcedzić
The grill
rozpocznij naukę
Ruszt/grill

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.