Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
arabski
łaciński
japoński
ukraiński
czeski
zuluski
turecki
rumuński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
cz.2
cz.2
0
109 fiszek
guest3794200
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
pojemnik
rozpocznij naukę
container
bochenek
rozpocznij naukę
loaf
paczka
rozpocznij naukę
packet
puszka
rozpocznij naukę
can/ tin
drobno posiekany
rozpocznij naukę
finely chopped
bez nabiału
rozpocznij naukę
dairy-free
bez glutenowy
rozpocznij naukę
gluten-free
starty
rozpocznij naukę
grated
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
łagodny
rozpocznij naukę
mild
apetyczny
rozpocznij naukę
mouth-watering
zbyt długo gotowany
rozpocznij naukę
overcooked
nie dosmażony, krwisty (stek)
rozpocznij naukę
rare
surowy
rozpocznij naukę
raw
wytrawny, słony
rozpocznij naukę
savoury
krojony w plasterki (chleb)
rozpocznij naukę
sliced
wędzony
rozpocznij naukę
smoked
bezcukrowy
rozpocznij naukę
sugar-free
smaczny
rozpocznij naukę
tasty
gęsty
rozpocznij naukę
thick
twardy
rozpocznij naukę
tough
niedosmażony, niedogotowany
rozpocznij naukę
undercoocked
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
well-done
pyszny (pycha)
rozpocznij naukę
yummy
roztrzepany (jajko)
rozpocznij naukę
beaten
gumowaty, trudny do pogryzienia
rozpocznij naukę
chewy
skondensowany (mleko)
rozpocznij naukę
condensed
chrupiący
rozpocznij naukę
crunchy
z wolnego chowu (jajka, drób)
rozpocznij naukę
free-range
świeżo-zmielony
rozpocznij naukę
freshly-ground
na twardo (🥚)
rozpocznij naukę
hard-boiled
na miękko (🥚)
rozpocznij naukę
soft-boiled
rozpuszczalny
rozpocznij naukę
instant
chudy (🍖)
rozpocznij naukę
lean
mielony
rozpocznij naukę
minced
odpychający
rozpocznij naukę
off-putting
tłusty (🐟)
rozpocznij naukę
oily
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
pasteryzowany
rozpocznij naukę
pasteurized
przepyszny
rozpocznij naukę
scrumptious
odtłuszczony (jogurt)
rozpocznij naukę
skimmed
czerstwy (🍞)
rozpocznij naukę
stale
miękki, kruchy
rozpocznij naukę
tender
pełnoziarnisty
rozpocznij naukę
wholemeal
pestka, bułka z masłem
rozpocznij naukę
piece of cake
tanie jak barszcz
rozpocznij naukę
as cheap as chips
jeść za dwóch, zjeść konia z kopytami
rozpocznij naukę
eat like a horse
mieć za dużo na gotowe
rozpocznij naukę
have too much on your plate
nie przepadam za tym
rozpocznij naukę
it's not my cup of tea
nie ma nic za darmo
rozpocznij naukę
there's no such thing as a free lunch
podwieczorek
rozpocznij naukę
afternoon tea
grill
rozpocznij naukę
barbecue
danie (część posiłku)
rozpocznij naukę
course
obiad, kolacja
rozpocznij naukę
dinner
lunch
rozpocznij naukę
lunch
packed-lunch
rozpocznij naukę
drugie śniadanie
piknik
rozpocznij naukę
picnic
przekąska
rozpocznij naukę
snack
posiłek na wynos
rozpocznij naukę
takeaway
łyżeczka deserowa
rozpocznij naukę
dessert spoon
kieliszek do jajek
rozpocznij naukę
egg cup
szklanka, kieliszek
rozpocznij naukę
glass
szklanka do wody
rozpocznij naukę
water glass
nóż do masła
rozpocznij naukę
butter knife
serwetka
rozpocznij naukę
napkin
talerz obiadowy
rozpocznij naukę
dinner plate
talerzyk
rozpocznij naukę
side plate
talerzyk do zupy, głęboki
rozpocznij naukę
soup bowl
obrus
rozpocznij naukę
tablecloth
łyżeczka
rozpocznij naukę
teaspoon
naczynie żaroodporne
rozpocznij naukę
baking dish
patelnia
rozpocznij naukę
frying pan
składnik
rozpocznij naukę
ingredient
pozostały, resztkowy/ resztki
rozpocznij naukę
leftover / leftovers
otwieracz do butelek
rozpocznij naukę
bottle opener
otwieracz do puszek
rozpocznij naukę
can opener
piekarnik
rozpocznij naukę
oven
garnek
rozpocznij naukę
pot
przepis
rozpocznij naukę
recipe
rondel
rozpocznij naukę
saucepan
plasterek
rozpocznij naukę
slice
łyżka stołowa (ilość)
rozpocznij naukę
tablespoonful
łyżeczka (ilość)
rozpocznij naukę
teaspoonful
posypka
rozpocznij naukę
topping
dodawać
rozpocznij naukę
add
piec
rozpocznij naukę
bake
grillować, piec coś na grillu
rozpocznij naukę
grill
ubijać (🥚)
rozpocznij naukę
beat
zagotować do wrzenia, wrzeć
rozpocznij naukę
boil
przypalić
rozpocznij naukę
burn
siekać
rozpocznij naukę
chop
kroić
rozpocznij naukę
cut
zamrażać
rozpocznij naukę
freeze
smażyć
rozpocznij naukę
fry
trzeć na tarce
rozpocznij naukę
grate
podgrzewać
rozpocznij naukę
heat
rozpuszczać, topić
rozpocznij naukę
melt
obierać
rozpocznij naukę
peel
nalewać
rozpocznij naukę
pour
rosnąć (ciasto)
rozpocznij naukę
rise
piec (mięso lub warzywa)
rozpocznij naukę
roast
podawać
rozpocznij naukę
serve
kroić na plasterki
rozpocznij naukę
slice
cienko pokroić
rozpocznij naukę
fine sliced
posypać
rozpocznij naukę
sprinkle
próbować, smakować
rozpocznij naukę
taste
posolić do smaku
rozpocznij naukę
add salt to taste
nie dogotować
rozpocznij naukę
undercook
podgrzewać
rozpocznij naukę
warm up
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Twórcą tych fiszek jest Guest3794200.
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English (basic)
wypróbuj za darmo
Podstawowa gramatyka angielska
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności