reszta zywienie

 0    52 fiszki    mateuszgoralczyk6
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
posiekany
rozpocznij naukę
chopped
drobno posiekany
rozpocznij naukę
finely
chrupki, chrupiący
rozpocznij naukę
crunchy
bez nabiału
rozpocznij naukę
dairy-free
pyszny
rozpocznij naukę
delicious
ohydny
rozpocznij naukę
disgusting
suchy
rozpocznij naukę
dry
tłusty
rozpocznij naukę
fatty
świeży
rozpocznij naukę
fresh
bezglutenowy
rozpocznij naukę
gluten-free
starty
rozpocznij naukę
grated
ostry, pikantny, gorący
rozpocznij naukę
hot
soczysty
rozpocznij naukę
juicy
łagodny
rozpocznij naukę
mild
apetyczny, aż ślinka cieknie
rozpocznij naukę
mouth-watering
zbyt długo gotowany
rozpocznij naukę
overcooked
niedosmażony, krwisty (o steku)
rozpocznij naukę
rare
surowy
rozpocznij naukę
raw
wytrawny, słony
rozpocznij naukę
savoury
krojony (o chlebie), w plastrach
rozpocznij naukę
sliced
wędzony
rozpocznij naukę
smoked
kwaśny
rozpocznij naukę
sour
pikantny, ostry
rozpocznij naukę
spicy
bezcukrowy
rozpocznij naukę
sugar-free
słodki
rozpocznij naukę
sweet
smaczny
rozpocznij naukę
tasty
gęsty
rozpocznij naukę
thick
twardy
rozpocznij naukę
tough
niedosmażony, niedogotowany
rozpocznij naukę
underdone
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
well-done
pyszny, pycha
rozpocznij naukę
yummy
roztrzepany (o jajku)
rozpocznij naukę
beaten
gumowaty, trudny do pogryzienia
rozpocznij naukę
chewy
skondensowany (o mleku)
rozpocznij naukę
condensed
kremowy
rozpocznij naukę
creamy
chrupiący
rozpocznij naukę
crusty
z wolnego chowu (o jajkach, drobiu)
rozpocznij naukę
free-range
świeżo zmielony
rozpocznij naukę
freshly-ground
na twardo (o jajku)
rozpocznij naukę
hard-boiled
rozpuszczalny
rozpocznij naukę
instant
chudy (o mięsie)
rozpocznij naukę
lean
mielony (o mięsie)
rozpocznij naukę
minced
odpychający
rozpocznij naukę
off-putting
tłusty (o rybie)
rozpocznij naukę
oily
ekologiczny
rozpocznij naukę
organic
pasteryzowany
rozpocznij naukę
pasteurised
przepyszny
rozpocznij naukę
scrumptious
odtłuszczony (o mleku, jogurcie)
rozpocznij naukę
skimmed
na miękko (o jajku)
rozpocznij naukę
soft-boiled
czerstwy (o pieczywie, cieście)
rozpocznij naukę
stale
miękki, kruchy
rozpocznij naukę
tender
pełnoziarnisty, razowy
rozpocznij naukę
wholemeal

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.